Roegina Hilbrands en Jaap Hermsen – Honk1

“Onze talentscouts helpen bezoekers hun kwaliteiten te ontdekken en helpen daarbij werkgevers om hun vacatures gevuld te krijgen. Een soort Cruyff-veldje voor de arbeidsmarkt waar bezoekers, door te doen, laten zien wat zij allemaal kunnen. Dat is Honk1!”

 

Honk1 is eind 2016 ontstaan vanuit een creatief idee van Roegina Hilbrands en Jaap Hermsen, waarmee zij destijds een innovatieprijsvraag wonnen. Honk1 is ontwikkeld om werkzoekenden en werkgevers op een andere manier bij elkaar te brengen. “De werknemers zijn er wel. Er is alleen een andere kijk nodig om een juiste en duurzame match te kunnen maken,” zeggen de oprichters. In Honk1 kunnen werkgevers en werknemers elkaar fysiek ontmoeten.

“In de winkel gaan onze scouts graag met mensen in gesprek om zo hun eigenschappen en talenten te ontdekken. Op basis hiervan matchen zij werkzoekenden aan een baan die echt bij hen past! Zo werken wij samen met verschillende Nijmeegse werkgevers die op zoek zijn naar werknemers. In onze store, in het stadscentrum van Nijmegen, is iedereen van harte welkom om binnen te lopen en te komen praten over hun kansen.”

Het doel is simpel: een mooie ontmoeting creëren tussen werkzoekenden en werkgevers om zo voor een verbinding te zorgen die voor beide partijen prettig is. “Wij verkopen in onze winkel geen producten, maar zijn echt van dienst om werkzoekenden te helpen bij het vinden van een baan en om werkgevers te helpen bij het vinden van personeel. Dit alles koste- en belangeloos!”

Wat Honk1 uniek maakt, is de andere kijk op de zoektocht naar werk en personeel. “Wanneer een werkzoekende bij ons binnenkomt, gaan wij met diegene in gesprek. Samen gaan we op zoek naar werk dat bij hen past vanuit hun persoonlijke eigenschappen en vaardigheden. Onze talentscouts helpen bezoekers dit te ontdekken en helpen daarbij werkgevers om hun vacatures gevuld te krijgen.”

Nadat Honk1 al actief is geweest in Arnhem, Apeldoorn en Ede zijn zij nu ook actief in Den Haag, Regio Foodvalley en sinds oktober 2021 in Nijmegen. In eerste instantie – ten tijde van de coronapandemie – is Honk1 gestart door talenten te scouten en te matchen voor de horeca en retail. “Inmiddels scouten wij ook voor werkgevers in de logistiek, techniek en zorg. Zo bieden wij werk voor iedereen!” Honk1 Nijmegen is een onderdeel van het Actieplan Binnenstad. De gemeente Nijmegen heeft Honk1 verkozen tot dé ontmoetingsplek voor mensen die (ander) werk zoeken en werkgevers; de plek waar mensen terecht kunnen wanneer zij op zoek zijn naar werk of personeel.

Bezoekers van Honk1 komen binnen met verschillende vragen en verzoeken. “Je kunt denken aan statushouders die op zoek zijn naar werk, gepensioneerden die graag nog iets willen betekenen op de arbeidsmarkt, jongeren zonder startkwalificatie, mensen die niet gelukkig zijn met hun huidige baan en op zoek zijn naar iets anders en ga zo maar door,” zeggen Roegina en Jaap. “Elke bezoeker van Honk1 is uniek, wij helpen iedereen bij het vinden van werk dat bij hen past. Iedereen is welkom!”

Wat de oprichters van Honk1 het leukste vinden aan Nijmegen? “Het is een erg diverse stad, een stad voor iedereen! Jong en oud loopt hier rond. Zo wordt onze winkel door een zeer divers publiek bezocht en vind je in het stadscentrum en daarbuiten een zeer divers aanbod aan werkgevers. In onze store vind je informatie over alles wat de stad Nijmegen te bieden heeft, met name op het gebied van werk.”

“Kom jouw kansen verkennen en loop binnen bij Honk1. De koffie staat van dinsdag tot en met vrijdag, van 10.00-17.00u voor jou klaar.” – Roegina Hilbrands en Jaap Hermsen

Honk1
Marikenstraat 61
6511 PX Nijmegen
 

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Meer ondernemersverhalen...