Provectas: Vooruitstrevend in sport en gezondheid

| Belinda Limani

Provectas, opgericht door Mercy van der Aa en Terrence Huizinga, heeft zich in korte tijd weten te onderscheiden als een unieke sportschool in Nijmegen. Als eigenaren en hoofdtrainers delen ze hun passie voor een gezond en actief leven. Met een focus op kwaliteit boven kwantiteit en een persoonlijke aanpak, streven ze ernaar om een beter en gezonder leven toegankelijk te maken op een plezierige manier.

Mercy van der Aa en Terrence Huizinga hebben samen meer dan tien jaar ervaring als sportondernemers. Hun reis begon met het runnen van een sportschool met meer dan 1000 leden, maar vanuit de overtuiging dat kwaliteit en persoonlijke aandacht essentieel zijn, besloten ze zich te richten op een kleinere, betrokken gemeenschap. Beide zijn goed opgeleide professionals in de fitnessindustrie, met achtergronden in sportmanagement en vitaliteitsadvies.

Terrence legt uit: "Als je heel groot wordt, verlies je snel de focus op de persoon. Wij denken dat persoonlijk contact ervoor zorgt dat je langer lid blijft en serieus bezig bent met sporten." Mercy vult aan: "We zijn een boutique gym met een beperkt ledenaantal. We geloven in maatwerk, betrokkenheid, en het creëren van een gemeenschap waarin iedereen zich gehoord en gezien voelt."

Een unieke sportschool in Nijmegen

Provectas zag het levenslicht in juni vorig jaar, gevestigd aan het Westerpark. Met een recente uitbreiding in Los Angeles stijl, inclusief mooie verlichting en spelelementen, brengen ze het unieke concept van een hippe high-end boutique club naar Nijmegen.

Terrence benadrukt het idee achter Provectas: "We willen niet alleen een sportschool zijn; we willen een experience bieden. Onze sportschool is ingericht op basis van plezier, kwaliteit, en betrokkenheid."

Diensten en doelgroep

Provectas biedt een scala aan diensten aan, waaronder open gym (oftewel fitness), small group trainingen, personal training en bootcamp. Met een beperkt aantal plekken per sessie streven ze naar een persoonlijke en effectieve aanpak. Mercy legt uit: "We zijn begonnen met Crosscamp, een combinatie van fitness, bootcamp en boksen, iets nieuws voor Nijmegen maar al populair in de randstad. We willen voorlopers zijn en blijven."

De doelgroep van Provectas is divers maar de focus ligt op volwassenen die waarde hechten aan hun gezondheid en welzijn. Terrence benadrukt hun aandacht voor ondernemers die een specifieke wens hebben: "We willen groepslessen voor ondernemers heel vroeg – voór het werk – organiseren, voor de écht vroege vogels of mensen met een drukke baan."

Holistische aanpak

Bij Provectas geloven ze in een ‘holistische’ benadering van sport en gezondheid. Mercy: "Holistisch betekent niet alleen trainen. Het omvat ook voeding, slaap, stressmanagement, en de algemene levensvreugde. Onze trainingen zijn op maat gemaakt, want niet iedereen wil een sixpack, maar wel een gezonde en gelukkige levensstijl."

De Provectas ervaring

De sportschool zelf onderscheidt zich door haar unieke inrichting en doelgroep. "We hebben een wat oudere doelgroep die goede begeleiding en gezelligheid belangrijk vinden. Maar we zijn ook de enige gym in Nederland met een basket met een verlichte led systeem aan het plafond. Zo hebben we voor ieder wat wils,” zegt Mercy. Terrence voegt toe: "Wij zijn high-end, maar nog steeds toegankelijk. Sporten bij Provectas is een experience, en dat willen we graag met anderen delen."

Lees meer over Provectas op www.provectas.nl

 

Fotografie: Bob Janssen

Dit vind je misschien ook leuk...