Pepijn Hoebink - Ultimo Restaurant & Wijnbar

“Nijmegenaren zijn avontuurlijk en laten zich graag verrassen. De ideale stad dus om Ultimo te beginnen!”
 

“Nadat ik 12 jaar lang als chefkok in meerdere restaurants heb gewerkt, vond ik het tijd om voor mezelf te beginnen. Ik heb een jaar in Australië gewoond en gewerkt als kok, daar heb ik bedacht wat voor een restaurant ik graag zou willen: een restaurant dat qua kookstijl gebaseerd is op mijn reizen, maar ook met de input van Nederland. Ik wil hierbij vers, huisgemaakt, verrassend, duurzaam en lokaal zijn. Om dit alles te bekrachtigen is het bedrijf vernoemd naar de wijk waar ik woonde in Sydney: Ultimo!

Naar mijn mening hebben we het mooiste terras van Nijmegen, met uitzicht op alledrie de bruggen. In de zomer zie je hier de mooiste zonsondergang, als de zon achter De Oversteek verdwijnt. Ik heb dit altijd een geweldige locatie gevonden om een restaurant te beginnen. In januari 2020 kon ik het pand overnemen van mijn broer, die hier restaurant De Firma runde.

Natuurlijk ben ik trots op alles wat we hier doen, maar waar we onze gasten altijd het meest mee verrassen, zijn onze groentegerechten. We zijn geen vegetarisch restaurant, maar we koken gewoon erg graag met groenten! Ik ben van mening dat er in de wereld van groenten nog veel te ontdekken is. We werken we met een lokale tuinder die ons voorziet van geweldige kruiden en 80% van onze producten komt uit Nederland.

We hebben altijd 45 verschillende wijnen op de kaart staan, waarvan er 30 per glas te bestellen zijn. Het is een bewuste keuze om geen enkele wijn uit Frankrijk te serveren. We kijken juist verder naar de meer onbekende wijnlanden zoals Bosnië, Slovenië, Hongarije, Kosovo, Georgië en Moldavië. Daarnaast zijn onze rode wijnen van het wijnhuis Habla uit Spanje een echte aanrader.

Na mijn reis naar Australië ben ik weer naar Wijchen verhuisd, waar ik ben opgegroeid, maar voor een avondje uit ga ik nog altijd naar Nijmegen! Nijmegen voelt voor mij aan als een groot dorp, een stad waar het toch knus en warm is.” 

Pepijn Hoebink van Ultimo Restaurant & Wijnbar

Ultimo

Lage Markt 47
6511VK Nijmegen
Bekijk de locatie


Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link

Meer Nijmeegse ondernemersverhalen: