Pauline van der Meer - De Nijmeegse Vergaderkamer

“Voor mij is het een hele ervaring, dat al die mensen naar mijn Vergaderkamer komen. Met iedereen heb ik even contact. Soms alleen om de afspraak te plannen, soms omdat er een gesprek ontstaat en ik even een kijkje in iemands wereld krijg.”

 

Pauline van der Meer is de eigenaresse van De Nijmeegse Vergaderkamer. “Ik woon in een mooi oud pand aan de Groesbeeksedwarsweg. Het huis is gebouwd in 1906. Ik had ruimte over en ik wilde daar een goede invulling aan geven.” De Nijmeegse Vergaderkamer heeft een voor- en achterkamer: bij elkaar meer dan 40 m2. “Ik heb de twee ruimtes ingericht als ontmoetingsplek. In de voorkamer staat een grote robuuste tafel met twaalf stoelen eromheen. De achterkamer ligt iets meer beschut, hier staat een zitje met een paar gemakkelijke stoeltjes en een kleinere tafel waar je met vier mensen aan kunt werken. De achterkamer heeft ook uitzicht op de tuin, waar je bij mooi weer kunt gaan zitten om te lunchen.”

“Als ik weg ben geweest en ik rijd Nijmegen weer binnen, dan voelt dat als thuiskomen."

 

Maar wat kun je doen bij De Nijmeegse Vergaderkamer? “Mijn idee is dat allerlei verschillende mensen in De Nijmeegse Vergaderkamer bij elkaar kunnen komen”, zegt Pauline. “Het kan gaan om een vergadering, een workshop, een plek om even uit je normale omgeving weg te zijn. Hierdoor sta je meer open om nieuwe gedachtes toe te laten. Ik hoop dat uit die ontmoetingen mooie initiatieven ontstaan, dat mensen zicht ontwikkelen en dat er contact gemaakt wordt.”

De Vergaderkamer is mooi ingericht, warm en toch ook zakelijk. De stoelen zitten heerlijk en er liggen altijd lekkere eigen gebakken koekjes klaar. Als je de ruimtes huurt, heb je ze altijd helemaal voor jezelf. Daarnaast is er een keuken waar je koffie, thee of iets fris kunt halen. “De keuken is compleet ingericht,: vertelt Pauline. “Mocht je willen lunchen dan kun je die hier zelf klaarmaken. Wil je juist helemaal verzorgd worden, dan kun je via een QR-code een lunch bestellen bij het eetcafé om de hoek.”

Wat De Nijmeegse Vergaderkamer zo uniek maakt, is het feit dat het onderdeel is van het huis van Pauline, maar toch geheel op zichzelf staat. Zo heeft het een eigen ingang, een eigen voordeur en een eigen huisnummer. “Het leuke daarvan is dat ik de ruimte ook zelf goed kan gebruiken. Tijdens de lockdown voelde dat als echte luxe,” zegt Pauline. “Als ik thuis moest werken, had ik een plek om heen te gaan. De ene voordeur uit en de andere weer in. Zelfs als er maar één meter tussen zit, is het heel anders dan altijd maar in dezelfde kamer te blijven. En als ik veel mensen te eten heb, doen we dat in de Vergaderkamer. Zoals ik al eerder zei, is er een ingerichte keuken. En wie heeft er zomaar een tafel voor 12 personen?”

“Er wordt ook vergaderd door allerlei verschillende lagen in organisaties: van raad van toezicht van een zorginstelling tot de drukkers uit een drukkerij.”

 

Pauline heeft De Nijmeegse Vergaderkamer nu al zo’n jaar, en dat bevalt haar goed. De redenen waarvoor mensen gebruik maken van De Nijmeegse Vergaderkamer, lopen heel erg uiteen. “Zo was er een adviesbureau om een middag te brainstormen, hield een klein koor een repetitiedag, mensen die elkaar nog nooit hadden ontmoet verzamelen zich hier en er zijn geregeld coachinggesprekken”, vertelt Pauline. “Er wordt ook vergaderd door allerlei verschillende lagen in organisaties: van raad van toezicht van een zorginstelling tot de drukkers uit een drukkerij. Voor mij is het een hele ervaring, dat al die mensen naar mijn Vergaderkamer komen. Met iedereen heb ik even contact. Soms alleen om de afspraak te plannen, soms omdat er een gesprek ontstaat en ik even een kijkje in iemands wereld krijg. Ik hoop dus dat er nog veel meer verschillende mensen gaan komen.”

Voor Pauline is Nijmegen dé plek voor haar. “Ik heb zelf gestudeerd in Nijmegen en ben toen nooit meer weggegaan. Ik vind de stad een heerlijke plek om te wonen”, zegt ze erover. “Het is voor mij een kruising tussen een kleine en een grote plaats. Ik voel me thuis, ken er veel mensen, geniet van de natuur maar ook van de horeca en het culturele aanbod. Als ik weg ben geweest en ik rijd Nijmegen weer binnen, dan voelt dat als thuiskomen.”

Wil je een workshop aanbieden, een vergadering plannen, een geschikte plek vinden voor sollicitatiegesprekken of heb je om een andere reden een geschikte ruimte nodig, denk dan eens aan De Nijmeegse Vergaderkamer! Boeken kan via www.denijmeegsevergaderkamer.nl.

 

De Nijmeegse Vergaderkamer 
Groesbeeksedwarsweg 90
6521 DP Nijmegen

Ga naar de website

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link

Meer Nijmeegse ondernemersverhalen: