Jacqueline Versé – Ochre and Red

“Tijdens mijn werk in de modewereld kwam ik er gaandeweg achter dat ik vooral een liefde voor textiel had en steeds minder affiniteit met het vluchtige van trends en kleding. De meeste spullen die wij verkopen, zijn niet verkrijgbaar bij een andere winkel. Persoonlijk vind ik de blockprintquilts heel mooi”, vertelt Jacquelien Versé van Ochre and Red. Samen met haar man runt ze hun winkel in de Lange Hezelstraat.

 

“Vooral het werken met kleur en patronen gaf mij veel voldoening en dat kan goed in interieur. Ik heb een periode in Turkije gewoond en daar ontmoette ik mijn man. Die periode heeft veel invloed gehad op de keuzes in de producten die we vandaag de dag ontwikkelen en verkopen. Onze relaties liggen vooral in Azië en we zoeken zo veel mogelijk naar bedrijven waar het handwerk nog de volle aandacht krijgt. Ook hebben we oog voor milieu en arbeidsomstandigheden.”

“Ik ben weg van de oude kelim vloer- en wandkleden, dit zijn net schilderijen en brengen zoveel sfeer in het interieur. Doordat we veel van onze collectie zelf ontwikkelen en importeren, hebben we een uniek aanbod en een eigen stijl. De klanten die ons weten te vinden, zien en waarderen dat en komen daarom meestal weer terug. We hebben een vaste klantenkring, die heel divers is. Dat maakt het werk zo leuk, ik sta na meer dan twintig jaar nog steeds graag in de winkel”, zegt Jacqueline.

“We hadden al een pand in Arnhem en zochten in Nijmegen naar een ouder pand in een authentiek stukje van de stad. Zo viel de keuze al snel op de Lange Hezelstraat. Omdat Arnhem en Nijmegen zo verschillend zijn, was het voor ons een logische keuze om Nijmegen, de meer bourgondische stad, ook een zaak te beginnen. Ons pand was in de middeleeuwen onderdeel van een herberg en bierbrouwerij, maar de winkelpui stamt meer uit de jaren vijftig.”

“We komen niet uit en wonen niet in Nijmegen, maar in de polder. Wanneer ik vanuit Arnhem Nijmegen binnenrijd, krijg ik altijd een warm gevoel; zoals de stad daar aan de rivier ligt, met het Valkhof en de Belvedère. Het is een hele gezellige stad met een mooie mix aan cultuur, levendigheid en natuurlijk de prachtige omgeving. Nijmegen heeft absoluut ons hart gestolen.” - Jacquelien Versé

Ochre and Red
Lange Hezelstraat 54
6511 CL Nijmegen

 

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Meer ondernemersverhalen...