Nieuw in Nijmegen: Glitch – een onverwachte verandering in de Nijmeegse Horeca

| Ferhat Tokbay

Een bar beginnen met vrienden – een droom waar velen het over hebben, maar niet voor iedereen weggelegd is. Karl Kouki, Roelof Nuesink, Antal van Beijsterveldt en Robert Klumpenaar kregen de kans om hun jongensdroom wél uit te laten komen. ‘Glitch a sudden malfunction – was een snel besluit midden in de pandemie’.

Vorig jaar opende Glitch haar deuren aan de Grotestraat 5, midden in een onzeker tijd gekenmerkt door lockdowns en avondklokken. ‘We kregen de kans om een bestaande zaak over te nemen en besloten de gok te wagen,’ vertelt Karl, een van de eigenaren. ‘Wij (Karl, Roelof, Antal en Robert) kennen elkaar van onze studententijd in Nijmegen en hebben altijd contact gehouden’. Na hun studententijd bleef het idee van een bar openen spelen, maar ging ieder zijn eigen pad.

‘Toen we midden in corona een bestaande zaak konden overnemen besloten we de gok te wagen. Het was ook een kans om iets positiefs te doen in een moeilijke periode,’ zegt Antal. De naam Glitch heeft twee betekenissen. Het is enerzijds kenmerkend voor het interieur, dat een mengeling van verschillende stijlen is. De combinatie van industriële hekwerk met wc’s in jungle thema, bijvoorbeeld. ‘We wilden iets unieks neerzetten qua inrichting’. Anderzijds staat de naam voor de snelheid waarmee alles is gegaan, zegt Karl. De vier mannen hebben in hele korte tijd het concept bedacht en uitgevoerd. ‘We zien onszelf wel ook als een onverwachte toevoeging. Een ‘glitch’ in de Nijmeegse horeca’.

Cocktails en Highballs

Glitch onderscheidt zich met de inzet op ‘fine drinking’ en een aanbod dat net anders is dan andere zaken in Nijmegen. Wat onderscheidt Glitch? Goede cocktails en highballs. Dit zijn drankjes die slechts twee ingrediënten bevatten, zoals de moscow mule – een heerlijke combinatie van wodka en ginger beer. Drink je geen alcohol? Dan is er de keuze om een mocktail te bestellen, een non-alcoholische varianten op bekende cocktails.

Dit zijn tevens de ingrediënten van een goede borrelavond voor de 25-plusser in Nijmegen. ‘We wilden een plek creëren voor de 25-plusser die houdt van een borrel, maar niet tot 4 uur ’s nachts op pad wil,’ vertelt Karl over de doelgroep. ‘Bovendien focussen we op kwaliteit. Zo gebruiken we verse ingrediënten en mixen we niks van te voren. Wij geloven dat onze doelgroep dit waardeert.’

Maak je eigen cocktail

Sinds kort is er de mogelijkheid om een cocktail workshop te volgen. ‘In deze workshops leren we je alles over het maken van cocktails en hoe je jouw favoriet kunt klaarmaken. Het is een super leuke en interactieve manier om meer te leren over cocktails en zelf aan de slag te gaan,’ vertelt Karl. In anderhalf uur leer je twee van hun populairste cocktails maken óf mag je zelf twee cocktails naar keuze aandragen. ‘Op deze manier willen we inspelen op de vraag vanuit onze klanten om net dat beetje meer te bieden’.

Meer info over de openingstijden, de menu en de cocktailworkshops vind je op www.barglitch.nl

 

Fotografie: Carmen Gerrits 

Dit vind je misschien ook leuk...