Nieuw in Nijmegen: Frappant, Spaans-Argentijns proeven & proosten

| Jessie Peters

Uniek, hoge kwaliteit en heel veel passie, zo is restaurant Frappant het beste te omschrijven. Aan de rand van het mooie Bottendaal opende Madelon en Bruno vol goede moed en enthousiasme de deuren van deze zaak. Geniet van de knusse huiskamersfeer onder het genot van heerlijke Spaans-Argentijnse gerechten en magnifieke wijnen. We spraken de twee ondernemers over dit te gekke concept, het openen in deze vreemde periode en de veelbelovende toekomst. 

Madelon en Bruno leerde elkaar kennen in de Nijmeegse horeca en bouwde een goede band op. Na samen veel kennis en ervaring te hebben opgedaan, Madelon als gastvrouw en Bruno in de keuken, werd het tijd voor een eigen onderneming. Er deed zich een mooie kans voor in het pand van voormaling Eetlokaal Koks en met veel liefde pakte zij deze met beide handen aan. Vol geluk ontvingen ze de sleutel op 1 september 2020.

Na een maand verbouwen was het 8 oktober 2020 eindelijk zover: dé lang verwachte opening waar iedereen zo naar uitkeek. Frappant draaide een fantastische eerste week vol lachende gezichten en dierbare gasten. Helaas kwam daar abrupt een einde aan toen op 14 oktober 2020 de horeca opnieuw moest sluiten, een risico waar Madelon en Bruno op voorhand rekening mee hielden. De twee startten vol vertrouwen aan de take-away en dat werd gelukkig erg goed ontvangen door de gasten. “Wij zijn niet bij de pakken neer gaan zitten, maar hebben ons juist gefocust op de positieve kanten”.

Bij Frappant zijn de verhalen achter de gerechten en de wijnen erg belangrijk. Zo komen de Spaans-Argentijnse gerechten voort uit de jeugd van Bruno en worden met veel liefde en aandacht bereid. Denk aan een heerlijke Tortilla de patatas of de huisgemaakte empanada’s. “Onze kwaliteit mag niet onder de take-away lijden. We geven de gerechten op de perfecte temperatuur mee zodat de smaakbeleving verassend blijft”. Kwaliteit staat dus voorop en de bijzondere smaken maken het uniek, vandaar ook de naam Frappant.

Ben je een echte wijnliefhebber? Dan ben je bij Frappant aan het juiste adres. Elke wijn heeft een bijzondere geschiedenis en Madelon kan niet wachten om deze mooie verhalen weer te delen met haar gasten. “De persoonlijke aandacht staat hoog bij ons in het vaandel en we merken dat onze gasten dat erg waarderen”.

Stichting De Zonnewijzer helpt Madelon en Bruno door deze moeilijke periode heen. Een goede samenwerking tussen de twee partijen heeft ervoor gezorgd dat de huur op dit moment kwijtgescholden kan worden. “Het is zo waardevol om mensen achter je te hebben staan die je steunen, ook in deze tijden”. In combinatie met de enthousiaste gasten en Stichting De Zonnewijzer ziet de toekomst van Frappant er gelukkig rooskleurig uit.

Wil jij jezelf eens culinair verwennen? Frappant biedt woensdag t/m zondag van 15:00 tot 20:00 uur take-away aan om thuis lekker te genieten van hun bijzondere gerechten. Neem een kijkje op de website voor de wissel- en borrelkaart en vergeet niet hun social media kanalen in de gaten te houden. Eet smakelijk! 

Fotografie: Noah Nidam

Dit vind je misschien ook leuk