Nieuw in Nijmegen: BUUV. een hotspot dichtbij het Goffertpark

| Jessie Peters

De Hazenkamp heeft er een nieuwe hotspot bij: BUUV. Een horeca hotspot die je miste in deze prachtige wijk. Op het moment van schrijven zetten de jonge ondernemers Ellen en Alwin de laatste puntjes op de i. Tussen de hectiek door kwam ik langs voor een gezellig gesprek met het stel onder het genot van een wijntje, een theetje en een verse vegan brownie, want ja; er moet natuurlijk geproefd worden bij het creëren van een menukaart.

Vorige jaar maart kwam er een streep te staan door de volledige agenda van Ellen en Alwin, hij die werkzaam is in de evenementenbranche en zij als zelfstandig trouwambtenaar. Met passie voor hun vak was de coronacrisis een flinke klap, maar bij de pakken neerzitten? Dat kennen Ellen en Alwin niet, zij zien kansen!

Een mooie kans deed zich voor: voor een fantastisch pand aan het Goffertpark, nog geen 100 meter van hun huis, werd een nieuwe bestemming gezocht. Dat lieten Alwin en Ellen zich geen twee keer zeggen. Als bewoners van de geliefde buurt misten zij één ding: een fijne en gezellige ontmoetingsplek voor iedereen. Van jong tot oud en van student tot businessman. Het concept was geboren en het BUUV. avontuur kon beginnen! Al snel werd duidelijk dat niet alleen Alwin en Ellen een hip, toegankelijk plekje in de omgeving misten. Het initiatief werd massaal omarmd door de buurtgenoten en precies dat was juist de bedoeling. De V in BUUV. staat niet voor niets voor verbinding.

Ontbijt, lunch én borrel: een concept dat we niet vaak tegenkomen, zo uniek en leuk! Je kunt er de hele dag terecht voor lekkere en bijzondere hapjes en drankjes. Wat dacht je van een gezellige lunch met de kids na een bezoek aan de kinderboerderij? Of een lekker koud biertje met BUUV. ballen na een lange werkdag? Met verrassende combinaties als rookwortel en bietencarpaccio én lokale, eerlijke en voedzame producten onderscheidt BUUV. zich van menig horezazaak in Nijmegen.

Het moest en zou een “allergievriendelijke” plek worden, dat was één ding dat zeker was. Ellen, die zelf de nodige intoleranties en allergieën heeft, focust zich op de gevarieerde menukaart, zodat er écht voor iedereen wat wils is. Want daar is behoefte aan. Met Oud & Nieuw kwam BUUV. met glutenvrije oliebollen en met lange wachtrijen buiten was dat een razend succes. Dat smaakte natuurlijk naar meer!

BUUV. staat nog in de kinderschoenen, maar de toekomst ziet er veelbelovend uit. Met nu een goedlopend terras, ontvangen ze nu ook al gasten binnen, want het interieur alleen al is een bezoek waard.

Als je zou denken dat Alwin en Ellen het alleen bij horeca laten, dan heb je het goed mis. Met het Goffertpark voor de deur ziet het ondernemende stel talloze mogelijkheden. De voorbereidingen voor verzorgde picknicks zijn in volle gang, maar ook plannen voor leuke buurtactiviteiten liggen al op tafel. Er wordt zelfs al gesproken over het eerste BUUV. festival.

Je vindt BUUV. op de Hazenkampseweg 312 te Nijmegen. Niet te missen tijdens jouw wandeling door de Hazenkamp. Geniet je binnenkort van het knusse interieur of strijk je neer op het gezellige terras? Je bent meer dan welkom!

Fotografie: Wilger Brevoord

Dit vind je misschien ook leuk