Nieuw! Groenste terras op de Waalkade: Grand Café Waterwolf

| Belinda Limani

Op de Nijmeegse Waalkade is sinds 1 juni 2020 de nieuwe horecazaak van Stefan, Arne en Sandra geopend: Grand Café Waterwolf. ''De meest gestelde vraag was kunnen we hier wat drinken? en zo ontstond het idee'', vertelt Arne Vedder. De ondernemers hebben een positieve draai weten te geven aan de sluiting van de horeca en gebruik gemaakt van de extra tijd om de zaak op eigen kracht op te knappen. Inmiddels kan iedereen komen genieten op het innovatieve terras van Grand Café Waterwolf aan de Waalkade.

Ondernemersdrietal

Voor zo’n creatieve onderneming is natuurlijk wel tijd, kennis en vooral ervaring nodig. Dat ontbreekt zeker niet bij het ondernemersdrietal van Grand Café Waterwolf. Arne, Stefan en Sandra hebben allen al jaren ervaring in de horeca, Arne en Stefan zijn de afgelopen jaren zelfs collega’s geweest bij Sushi & Steaks op de Waalkade. Toen de eigenaar van de zaak besloot te vertrekken, besloot het trio om de zaak over te nemen. Sandra is naast het gezamenlijk runnen van het café ook verantwoordelijk voor de marketing en de huisstijl. ''Het was een mooie driehoek om zo samen te gaan werken,'' vindt Arne.


Stefan

De Waterwolf en de Aquanaut

De Waalkade kreeg een nieuwe uitstraling, maar er was nog geen café om dat aan te vullen. ''Er was nog geen plek om een drankje te doen, een spelletje te spelen, lekker neer te ploffen op een bank omringt met veel groen.'' zegt Arne, ''de meest gestelde vraag die wij voorheen kregen op de Waalkade was altijd ‘kunnen we hier wat drinken?’ en zo ontstond het idee voor de aankleding van het café.'' De naam van deze bijzondere horecaplek heeft te maken met het vier meter hoge kunstwerk dat 19 september 2020 officieel onthuld gaat worden op de Waalkade. Het kunstwerk genaamd ‘De Waterwolf en de Aquanaut’ door het kunstenaarsduo Space Cowboys is in volledig in brons gegoten en staat symbool voor de strijd van de mens tegen het water. Het prominente kunstwerk zal vanaf het terras van Grand Café Waterwolf te zien zijn.

Foto's Grand Café Waterwolf

Onderscheidend groen

Op 3 maart werd de handtekening gezet. De overname van de zaak was rond, dus het was tijd om dat te vieren. Arne zat met zijn collega’s bij Brouwerij de Hemel toen het slechte nieuws kwam: vanwege COVID-19 zullen alle horecazaken de deuren moeten sluiten. ''Dan ga je een keus maken wat je gaat doen. Zo kwamen we op het idee om kosten te besparen en alles zelf te doen'' vertelt Arne. Het oude terras werd verkocht en een volledig nieuw terras kwam ervoor in de plaats. De binnenkant van de zaak is ook volledig opgeknapt. De ondernemers hebben niets uitbesteed en alles op eigen houtje gebouwd. Arne vertelt dat het terras een volledig nieuwe uitstraling heeft gekregen met veel groen en gezelligheid: ''We hebben gewoon een onderscheidend groen terras, dat triggert ook andere ondernemers om ons heen. Het geeft een signaal af dat er iets moest gebeuren aan de Waalkade.''

Maar wat is er dan eigenlijk te doen op dit groene terras aan de Waalkade? Een hapje eten, een drankje drinken of gewoon lekker borrelen: het kan allemaal bij het Grand Café. ''We hebben een scherp geprijsde, uiteenlopende menukaart met van alles wat. Veel huisgemaakt en ook vegetarisch.'' zegt Arne, ''we gaan voor een warme, laagdrempelige huiskamer sfeer waar het aantrekkelijk is om een hapje te komen eten.'' Goede sfeer, goede medewerkers, goede service. Dat is wat de Waterwolf graag wil uitstralen. ''We hebben gewoon een heel leuk team bij elkaar, en dat zie je ook terug op het terras!''

Meer dan alleen horeca

Grand Café Waterwolf is niet van plan stil te staan tijdens het laagseizoen. Ook in de winterperiode, wanneer het rustiger is aan de Waalkade, heeft het ondernemersdrietal plannen voor het organiseren van allerlei evenementen. Zo hadden zij al het idee om tijdens de Nijmeegse Vierdaagse een ‘silent disco’ te organiseren, maar ging dit helaas niet door. De komende jaren zal Grand Café Waterwolf zich flink inzetten om een plekje te bemachtigen in de lijst van populaire Nijmeegse horecagelegenheden. ''We willen ons graag vestigen en een begrip worden in Nijmegen door elk jaar te blijven vernieuwen en leuke samenwerkingen aan te gaan.'' vertelt Arne, ''de ‘silent disco’ is voor nu dus een lange termijn plan.'' En daar houden we hem aan!

Dit vind je misschien ook leuk