Larissa Merkus - Issavia Natural Hair Care

‘’Zelf moest ik vroeger als ik naar de kapper wilde altijd ver reizen. Nijmegen heeft veel krullenbollen, dus het werd tijd voor een salon speciaal voor krullen in deze mooie stad!’’

 

‘’Issavia Natural Hair Care is ontstaan in 2015 vanuit huis. Het begon allemaal toen ikzelf besloot te stoppen met relaxers (chemische behandelingen voor krullen om het stijl te maken). Sinds ik 8 jaar oud was gebruikte ik al relaxers. Na al die jaren weet je amper nog hoe je eigen haartextuur eruit ziet. Ik wilde ontdekken hoe mijn krul eruit zag én verzorgd moest worden. Ik ging investeren in mijn toekomstige kroon: haren uit laten groeien, experimenteren met beschermende haarstijlen zoals twists, vlechten, pruiken en natuurlijke haarproducten. Eerst bij mezelf, maar ook bij alle andere die zagen dat ik er aardig in geïnvesteerd had. Zo heb ik veel kennis opgedaan over verschillende haartypes en werd er verliefd op!

Ik heb in verschillende salons gewerkt waar ik ook veel steil haar heb mooi gemaakt, maar mijn hart en passie zijn altijd bij krullend haar gebleven. Het werd mijn missie om zoveel mogelijk vrouwen en mannen te helpen die worstelen met hun natuurlijke haarverzorging en -routine. Ik ben zo dankbaar dat ik dit de afgelopen jaren al heb mogen doen! Het is heerlijk om te zien dat steeds meer mensen hun natuurlijke krullen omarmen. 

Zelf ben ik geboren in Zevenaar en op 8-jarige leeftijd naar Nijmegen verhuisd. Ik vind het erg leuk om de groei van de stad mee te maken. Het is een prachtige oude stad en er is voor iedereen wel iets te doen. Na het afronden van mijn laatste opleiding besloot ik me fulltime te focussen op Issavia Natural Hair Care. We zijn hiermee begonnen midden in de pandemie, maar na elke lockdowns bleven we steeds meer groeien en er was al snel meer ruimte nodig. Ik ben erg blij met het pand op de Heidebloemstraat in Nijmegen, hier kunnen we verder groeien!

Bij Issavia Natural Hair Care focussen we ons op de verzorging en gezondheid van de natuurlijke krul. Met onze behandelingen verbeteren we de gezondheid en met de consulten helpen we onze klanten thuis ook hun haardoelen te behalen. Ik merkte dat het verzorgen/stylen of een goede haarverzorging routine volgen een beetje verwarrend kan zijn, daarom bieden we consulten aan. Want met wat kleine (of wat grotere) aanpassingen kan iedereen van zijn of haar krullen genieten. 

Ik heb veel favoriete producten. Toch ben ik het meest fan van mist sprays, het hydrateren van jouw haren is erg belangrijk en de mist sprays verdelen het water erg fijn over de haren. Extra tip: de plantjes vinden het ook erg fijn ;)!

Onze klanten? Dat is natuurlijk iedereen met krullen. Het zijn de krullen die ons verbinden! Heb jij krullen of ken je een krullenbol? Weet dan dat er een fijne salon in Nijmegen is waar alle aandacht naar jou en jouw krullen gaat!’’ - Larissa Merkus

 

Issavia Natural Hair Care
Heidebloemstraat 53
6533 SL Nijmegen

 

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Meer Nijmeegse ondernemers: