Krossproducts: dé winkel voor hebbedingetjes in Nijmegen

| Belinda Limani

Krossproducts is dé winkel voor de leukste cadeaus en hebbedingetjes in Nijmegen. Ontstaan vanuit een passie voor mooie producten, met een focus op woonaccessoires. Je vindt er van alles: van mooie decoratie voor je huis, tot aan een uiteenlopende selectie ansichtkaartjes. We spraken eigenaar en ondernemer Marcel Kneepkens over het magische winkeltje aan de Lange Hezelstraat.

Marcel Kneepkens, een ervaren anesthesie/sedatie medewerker in de zorg en tevens ondernemer, is de man achter Krossproducts. Naast zijn werk in de zorg heeft hij nog twee andere bedrijven onder zijn beheer: Hospital Care, dat klinieken voorziet van personeel voor SIT-diensten, en Air Medical, een uitzendbureau voor zorgprofessionals.

Een turbulente start

Krossproducts is ruim twaalf jaar geleden ontstaan vanuit het idee om online producten te verkopen. “Op een zeker moment ben ik er gewoon aan begonnen en in 2020 kwam het pand in de Lange Hezelstraat vrij,” zegt Marcel. Dat was het moment waarop Marcel besloot om zijn onderneming ook een fysieke locatie te geven. Het eerste jaar was echter zeer uitdagend, aangezien de winkel slechts anderhalve maand open kon zijn vanwege de lockdown als gevolg van de COVID-19 pandemie. “Als starter was dat uiteraard zeer moeilijk, en ik werkte toen zelf volledig in de zorg in verband met de pandemie,” vertelt Marcel.

Na de heropening in maart moest Marcel moeilijke beslissingen nemen om de winkel draaiende te houden. Zo moest hij de marketingafdeling stopzetten, waardoor de focus meer naar de offline winkel verschoof. In 2021 begon Krossproducts een nieuwe koers te varen door wenskaarten aan het assortiment toe te voegen. “Door het directe succes werden dit er gaandeweg steeds meer, en nu zijn we zeker wel dé leverancier van kaarten in Nijmegen en omgeving!” Het succes in Nijmegen heeft Marcel en zijn team doen besluiten om in juni van dit jaar een tweede winkel te openen in Roermond.

Zeldzame pareltjes

Wat maakt Krossproducts uniek? Ten eerste is er de gunstige ligging in de gezellige en diverse winkelstraat van Nijmegen. Daarnaast staat het assortiment van de winkel bekend om zijn unieke samenstelling. “We horen vaak van klanten dat wij dingen aanbieden die ze elders nog niet zijn tegengekomen,” zegt Marcel. Het winkelaanbod varieert van kleine woonaccessoires tot een uitgebreid assortiment cadeau-artikelen, waaronder sokken, notitieboekjes, mokken en sleutelhangers.

Marcel persoonlijke favorieten zijn met name te vinden binnen de kaartencollectie. Maar één favoriet heeft kan hij niet kiezen. “Omdat we zo regelmatig nieuwe toevoegingen aan het assortiment doen, veranderen mijn favorieten continu.” Naast de fysieke winkel kun je ook online shoppen bij Krossproducts, zoals een unieke meubelcollectie. “Voor huishoudelijk gebruik, maar ook voor persoonlijke verzorging hebben we een behoorlijk aanbod aan hele handige, mooie, duurzame producten.”

Voor ieder wat wils

De stad Nijmegen vormt een perfecte match met Krossproducts. De winkel trekt vooral mensen aan die op zoek zijn naar bijzondere kaarten en cadeautjes, zowel voor anderen als voor henzelf. Met Nijmegen als bruisende studentenstad en toeristische trekpleister kan Krossproducts een divers winkelpubliek bedienen. Zowel offline als online!

Krossproducts is te vinden op Lange Hezelstraat 17 in Nijmegen en online op www.krossproducts.nl

 

Fotografie: Joost de Groot

Dit vind je misschien ook leuk...