Kiki Hendriks – Nijmegen Running Tours

“Als student ging ik vaak een rondje rennen in de benedenstad van Nijmegen. Hierdoor kwam ik op plekken die ik voorheen als bezoeker, maar ook als inwoner van Nijmegen nog niet ontdekt had. Dit wilde ik graag delen met anderen... En zo geschiede!”

Nijmegen Running Tours biedt hardlooprondleidingen aan door de stad Nijmegen. “Een hardlooprondleiding is een unieke manier op de stad te zien”, zegt Kiki.  “Sporten en de stad ontdekken in één.” De citytour is de meest geboekte tour, en dit is niet voor niks. Na acht kilometer hardlopen ben je een mooie ervaring en een hoop informatie rijker. Kiki: “In de tour maken we meerdere stops. Dit zijn de momenten dat ik uitleg geef over de bezienswaardigheden die we zien, vertel ik over de geschiedenis van Nijmegen en geef ik je tips over welke hot-spots je na de tour vooral niet over moet slaan.”

En in Nijmegen valt er nu eenmaal een hoop te ontdekken, vindt Kiki. “Wat ik leuk vind aan Nijmegen zijn de kleine straatjes in de benedenstad, de Lange Hezelstraat, de vele toffe start-ups, Doornroosje, de makkelijk te bereiken natuurgebieden (Ooij, Beek-Ubbergen, Veur Lent) en hiernaast het feit dat er veel (internationale) studenten in de stad wonen. Dit geeft deze stad echt een leuke levendige vibe!”

Kiki is een (bijna) geboren en getogen Nijmegenaar. “Mijn opa's en oma's komen uit Nijmegen en hebben zelfs de Tweede Wereldoorlog hier in Nijmegen meegemaakt. Deze verhalen zijn zo ontzettend indrukwekkend en belangrijk om verteld te worden!” Ook heeft Kiki in Nijmegen gestudeerd, en zo veel van de 'local' hotspots heeft meegekregen. “Dit idee is ontstaan tijdens mijn studietijd en is inmiddels uitgegroeid tot een tourorganisatie met een breder aanbod – met step en fietstours – genaamd Nijmegen Running Tours.”

Voor wie de hardlooprondleidingen bedoeld zijn? “Groepen, koppeltjes, internationaal, lokaal... Hardlopers! Maar ook mensen die nog niet zo goed kunnen hardlopen zijn van harte welkom. We maken voldoende stops zodat ook de beginnende hardloper makkelijk mee kan komen”, vertelt Kiki.

Meer informatie is te vinden op www.nijmegenrunningtours.com.

 

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link

Meer Nijmeegse ondernemersverhalen: