Julia van der Mede - WAAR Nijmegen

''Het publiek bij WAAR Nijmegen is heel divers, iedereen mag zich welkom voelen in de winkel. We maken graag een praatje en besteden aandacht aan jouw wensen. Natuurlijk komen er mensen die bewust bezig zijn met duurzaamheid. Maar ook mensen die dat niet per se zijn, vinden hier mooie spullen. Duurzaamheid is dan alleen maar een leuke of mooie bijkomstigheid. Ik merk wel dat er steeds meer jonge mensen binnenlopen die zich bezig houden met duurzaamheid. Dat is tof om te zien.''

 

De allereerste WAAR winkel in Nederland werd geopend in Nijmegen en bestaat al 15 jaar. Inmiddels zijn er 21 vestigingen. "In 2017 heb ik deze locatie overgenomen van de oprichter, en ben ik in Nijmegen komen wonen. Voordat ik begon hier, was ik al WAAR-fan. Ik kwam er graag voor het kopen van mijn cadeautjes en vond de energie er fijn. Een rustige, groene winkel, vriendelijk personeel en unieke producten. Ik woonde destijds in Deventer en toevallig werd en na verloop van tijd een WAAR winkel geopend in mijn stad. Sterker nog; pal onder mijn eigen woning! Ik besloot natuurlijk meteen te solliciteren en werd gelukkig aangenomen. Na een goed jaar daar gewerkt te hebben met veel verantwoordelijkheid (de eigenaresse was een periode met zwangerschapsverlof) was ik nog enthousiaster geworden en ben ik in gesprek gegaan met de eigenaresse van Deventer. Zij enthousiasmeerde mij nog meer om zelf ook franchiser te worden, dus ben ik dat in gang gaan zetten.

Ondernemerschap zit een beetje in de familie; samen met mijn moeder heb ik een winkel gerund in Deventer en mijn grootouders runden ook een winkel, dus deze stap kwam niet uit het niets. Ik ben getogen in Deventer, maar geboren in Nijmegen en mijn ouders hebben er een groot deel van hun leven doorgebracht. De stap om naar Nijmegen te verhuizen was eigenlijk dus ook best logisch, omdat ik er altijd nieuwsgierig naar ben geweest. De vraag om franchiser te worden bij WAAR werd gelukkig goed ontvangen door de oprichter en na verloop van tijd kreeg ik het aanbod om de locatie Nijmegen over te nemen. Tot op heden ben ik hier dus franchiser en ik vind het nog steeds erg leuk!"

"Bij WAAR kom je voor een cadeau met een goed verhaal; het is ofwel op duurzame wijze geproduceerd, gerecycled of er zit een mooi fairtrade-project achter. Elk product wat je in handen hebt, draagt bij aan een betere wereld. Daarnaast is elk product uniek in zijn soort en door het te kopen maak je niet alleen jezelf of degene die het krijgt blij, maar ook de maker! We verzorgen daarnaast ook relatiegeschenken of kerstpakketten. Alles wordt met veel zorg en liefde ingepakt.

Ik vind zelf de sieraden van Muja Juma echt geweldig mooi. Deze worden in India gemaakt en ontworpen in Nederland. Maar ook de mooie bloemvazen van Return to Sender vind ik prachtig. We hebben ook superleuke kimono's uit India en leuke plantjes. Eigenlijk teveel om op te noemen. Wat ik sowieso iedereen aanraad, is om eens een shampoo-bar van Happy Soaps uit te proberen. Het zijn heerlijke geurende shampoos die je haar heel fijn verzorgen, daarnaast scheelt het ontzettend veel in plasticafval en in ruimte in je badkamer (of toilettas als je op reis gaat). Echt super fijn!"

"Sinds ik WAAR ben gestart in 2017 woon ik in Nijmegen. Ik vind Nijmegen een leuke gezellige stad. Ik zie veel gelijkenissen met Deventer: beide aan de rivier, authentieke straatjes, er wordt veel georganiseerd en er is veel te zien. Dat zie je ook terug in de winkel, want er komen veel toeristen langs. Dit geeft de stad echt sfeer.

Ken je WAAR Nijmegen nog niet? Kom vooral een keertje langs op onze nieuwe locatie aan de Marikenstraat. We zijn in de 2e lockdown onverwachts verhuisd en hebben helaas niet veel reclame kunnen maken. We zien gelukkig een heleboel bekende gezichten terug, maar mocht je de winkel ‘kwijt’ zijn… we zijn er dus nog! Kom gezellig langs, het nieuwe pand is fantastisch.’’ - Julia van der Mede

WAAR Nijmegen
Marikenstraat 53
6511 PX Nijmegen

 

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Meer ondernemersverhalen...