Joris Joore en Thijs Mennen - Splendorfabriek

“In de Splendorfabriek proef je de historie. Het pand was tot 1982 een gloeilampenfabriek en dat karakter zie je nog steeds terug. Foto’s van vroeger, oude machines uit die tijd; dat zorgt voor een sfeervol geheel. De fabriek is nu een kantoorpand van 4000 m² waarin ruim tachtig bedrijven zitten. Ook onze ‘Splendorflex’, vertelt Joris Joore (38). Samen met zijn zwager Thijs Mennen (35) runt hij dit bedrijf voor flexwerkplekken.

 

,,Ik loop al een heel tijdje rond bij de Splendorfabriek en heb een aantal jaren geleden de verbouwing van het pand gecoördineerd. De fabriek kreeg de bestemming van bedrijfverzamelpand en daardoor kwamen er veel kleine kantoren in de fabriek. De mooiste ruimtes hebben Thijs en ik toen meteen gehuurd voor ons bedrijf. Thijs is meer van de marketing en communicatie en ik deed de verbouwing en aankleding”, zegt Joris.

Het concept van Splendorflex staat nu ruim twee jaar. "We hebben vergaderruimtes en flexwerkplekken, waar veelal mensen uit de buurt of uit de stad komen werken. In coronatijd gingen we open en toen merkten we dat mensen graag even buitenshuis wilden werken en inspiratie zochten. Er zitten verschillende soorten bedrijven die elkaar weten te vinden. De dwarsverbanden leggen de ondernemers, dat is mooi om te zien.”

"Elk hotel heeft tegenwoordig wel een flexwerkplek, maar die mist vaak een beetje sfeer. In de Splendorfabriek is die juist aanwezig en kunnen mensen elkaar opzoeken. Zo zitten er onder meer een communicatiebureau, een webhosting-bedrijf, tekstschrijvers en een meubelmaker. We willen het community-gevoel creëren, organiseren ondernemerssessies en vrijdagmiddagborrels”, zegt Joris.

Oorspronkelijk komt Joris uit Lobith in Gelderland en Thijs uit Meijel. Nijmegen is voor hen een fijne stad om te wonen en werken. "Er gebeurt hier van alles en door ons bedrijf kennen we veel ondernemers in de stad. Je merkt dat het netwerk goed is; iedereen kent iedereen via via en dat maakt het een mooie plek om te zijn.” - Joris Joore en Thijs Mennen.

Splendorfabriek
Sint Annastraat 198
6525 GX Nijmegen

 

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Meer ondernemersverhalen...