Interview: Scoor voor je Club - scoren voor lokale ondernemers

| Ferhat Tokbay

Als je ooit deel bent geweest van een stichting of vereniging, ken je de eeuwigdurende strijd om sponsoring wel. Het voortbestaan van een club is vaak verbonden aan de hoeveelheid geld dat binnenkomt. Met Scoor voor je Club wil Vincent de Vries maatschappelijke organisaties met lokale ondernemers verbinden met het gemak van een app. ‘Door lokaal te kopen kan elke vereniging of stichting gesponsord worden.’

Voormalig topsporter Vincent de Vries weet als geen ander het belang van sponsors regelen voor je club. Als professioneel badmintonner heeft hij bij meerdere verenigingen gezeten. ‘Vanaf mijn 15e heb ik zelfs drie jaar op het Nationaal Sportcentrum Papendal gewoond, om daar drie jaar lang fulltime te kunnen trainen,’ vertelt Vincent over het begin van zijn carrière. In deze periode weet hij succesvol sponsors aan zich te binden die in hem en zijn talenten geloven. ‘Het was wel een dagtaak: elke dag trainen, in gesprek met bedrijven om mij te sponsoren én les geven aan andere sporters’. 

Op zijn 21ste komt er een einde aan zijn professionele loopbaan door een knieblessure. In deze periode heeft Vincent wel gemerkt wat voor positieve impact sponsoring op zijn loopbaan had en wil dit mogelijk maken voor andere clubs. ‘Zo heb ik Match en Fit opgericht, waarmee ik mij richt op sportsponsoring. Vanuit mijn vroegere werk bij NOC*NSF kwam ik weer in contact met Scoor voor je Club.’

Spaar door lokaal te kopen

Met Scoor voor je Club worden lokale ondernemers in verbinding gebracht met lokale stichtingen en verenigingen. ‘Eigenlijk worden alle lokale ondernemers en alle deelnemende maatschappelijke organisaties uit de buurt aan Scoor voor je Club gekoppeld’, licht Vincent toe. Ondernemers geven aan welke bijdrage ze van iedere transactie willen doneren aan de klant. De klant bepaalt vervolgens aan welke vereniging of stichting het gespaarde geld gedoneerd wordt. Het enige wat de klant hoeft te doen is pinnen. De rest gaat automatisch.

‘Het is prachtig dat je kleine ondernemingen, die voorheen negen keer ‘nee’ en één keer ‘ja’ konden zeggen tegen sponsoraanvragen, de mogelijkheid geeft om zo meerdere clubs te steunen,’ zegt Vincent trots over het initiatief. Ook neemt het een groot deel van de lasten voor sporters en clubs die makkelijker sponsoring krijgen weg. Zo kunnen lokale ondernemers de lokale clubs sponsoren, die op hun beurt leden weer aanmoedigen om juist lokaal te kopen bij die ondernemers.

Hoe het precies werkt

Het systeem werkt simpel: je downloadt de app, die je zonder account kan gebruiken. Je koppelt de betaalrekening waarmee je wil sparen aan de app. Zo kan de app herkennen wanneer je geld uitgeeft bij een deelnemende lokale onderneming. Wanneer je iets koopt bij een deelnemende lokale onderneming, krijg je een percentage op de app gestort. Met een deel hiervan sponsor je een club naar keuze, een ander deel spaar je voor jezelf. Zo kan je cadeaubonnen van deelnemende ondernemingen of wedstrijdtickets kopen bijvoorbeeld. Dit zijn vaak ook lokale producten.

In Nijmegen doen onder anderen Maison Nijmegen, Hoogenboom Mode en Barrika Foodbar mee. In de app zie je alle deelnemers overzichtelijk.

Wil jij ook sparen voor je club terwijl je lokale ondernemers steunt? Aanmelden kan via deze link. Ondernemer en interesse om lokale verenigingen en stichtingen te steunen? Klik dan op deze link.

 

Fotografie: Joost de Groot

Dit vind je misschien ook leuk...