Interview: Credible gaat 1 juni weer open

Credible is misschien wel de enige plek in Nijmegen waar je voor 8 uur ‘s ochtends al een koffietje kunt krijgen, vervolgens de hele dag kunt flexwerken en om 5 uur je laptop dichtklapt om te eten en borrelen tot laat. Het contrast was dus groot toen de deuren moesten sluiten.

“Het was een wereld van verschil”, vertelt Thomas Janssen van Credible. “We zijn gewend om het van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat gezellig druk te hebben.” Na de sluiting door de coronacrisis was het opeens erg stil. Maar dat is gelukkig niet meer voor lang! Vanaf 1 juni zijn ze weer open om te borrelen, eten of werken. We spraken met Thomas over hoe dat eruit gaat zien.

Hoe hebben jullie de afgelopen weken en maanden beleefd?

“Toen bekend werd dat de horeca dicht moest, zijn we nog diezelfde avond bij elkaar gaan zitten. Eerst zou het maar om drie weken gaan, dus zijn we gaan klussen. We hebben twee badkamers gerenoveerd, alle tafels geschilderd en de vloeren in de was gezet. Daarna begonnen we het toch wel echt te missen.

Op dat moment besloten we om het hotel te openen voor zorgmedewerkers. Medewerkers van de ziekenhuizen met veel reistijd konden gratis bij Credible slapen. We hebben elke nacht minstens één arts of verpleegkundige te gast gehad, sommige dagen waren bijna de helft van de kamers bezet. Zo maakten we de crisis van dichtbij mee. We hoorden de heftige verhalen, maar werden ook gerustgesteld toen de intensive care weer langzaam leger werd.

In april starten we een pop-up lunchloket samen met onze koffieleverancier Holy Beans. Daarmee kwam gelukkig weer wat leven in de brouwerij. We hadden weer wat mensen over de vloer die koffie en broodjes kwamen afhalen. Het hotel opende begin mei weer. We experimenteerden toen met speciale arrangementen, compleet met ontbijt en een diner dat op veilige afstand werd geserveerd. Dat werd nog maar beperkt geboekt, maar nu zien we de gelukkig steeds meer de normale boekingsaantallen binnenkomen.”

Wat hebben jullie het meest gemist?

“De gezelligheid. We zijn verwend hier, dat besef je eigenlijk pas als het wegvalt. De sfeer was eigenlijk altijd goed, dat missen we allemaal ontzettend. We kijken er naar uit om weer aan de slag te gaan en alle vaste gasten en flexwerkers die hier vaak zitten terug te zien.”

Wat gaan jullie de komende tijd doen?

“We openen 1 juni ons restaurant en terras weer. Er passen precies 30 gasten in de zaak met alle afstandsregels, dus daarmee zitten we op een derde van onze normale capaciteit. We willen het meteen goed doen, dus er is ook een nieuwe kaart.

We hadden natuurlijk genoeg tijd om daar iets moois van te maken. Nieuw zijn de kikkererwtencurry, Vietnamese runderstoof en de ‘krabby patty’. Dat is een brioche broodje met een burger van surimi en beyond meat. De klassiekers zoals de Jack Daniels’ spareribs, de cheesecake en brownies zijn gebleven, daarvoor komen mensen speciaal terug.”

Hoe gaan jullie om met de maatregelen?

“De opstelling is helemaal aangepast aan de 1,5 meter afstand. We hebben nu tafels voor 2 en 4 personen en iedereen moet eerst reserveren. We houden het oog op veiligheid en zorgen ervoor dat we op een verantwoorde manier open gaan, maar we willen niet té strikt en strak zijn. Ontspanning is ook belangrijk.

We willen niet dat de maatregels ten koste gaan van de gastvrijheid. Daarom hebben we geen stickers op de vloer zitten om looppaden aan te geven. Natuurlijk is ervoor gezorgd dat je overal tussendoor kan, maar we verzoeken gasten ook om elkaar de ruimte te geven. Gelukkig mogen we volgens het nieuwe protocol weer bedienen aan tafel. Dat is toch een stuk gezelliger dan heel statisch de afstand bewaken. Zo kunnen we redelijk normaal weer aan de slag.”

Wat zijn jullie plannen op wat langere termijn?

“Ons terras is maar beperkt, dus met 1,5 meter afstand blijft daar weinig van over. Daarom zijn we met een aantal partijen aan kijken of we het terras niet kunnen uitbreiden op Kelfkensbos of aan de overkant van de Hertogstraat. Daarover zijn we nog in gesprek met de gemeente.

Daarnaast zetten we de nieuwe initiatieven zoals het afhalen voorlopig door, de keuken heeft nog capaciteit over namelijk. We hopen stapje voor stapje verder te kunnen uitbreiden en binnen steeds meer gasten te mogen ontvangen. Zodra het wordt toegestaan om met 100 personen binnen te zijn, zitten we weer langzaam op de oude situatie.”

Wat mogen we niet missen?

“Iedereen moet vooral langskomen om weer te genieten van de sfeer. Mensen kunnen als vanouds gezellig de hele avond dineren, borrelen of spelletjes komen spelen. We merken dat iedereen daar veel zin in heeft, want vanaf de afkondiging stromen de reserveringen binnen. Zeker de weekenden in juni gaan hard!”

Dit vind je misschien ook leuk