Ingeborg Simonetti - Kinderboekwinkel Nijmegen

“Leesplezier ervaren als kind is het allerbelangrijkst om te blijven lezen als je groter wordt.”
 

"De Kinderboekwinkel is geopend door Roald Dahl en bestaat al 38 jaar! Vier jaar geleden zag ik dat de winkel te koop stond, al was ik totaal niet op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik zat in het onderwijs en bijna elke les die ik gaf, hing ik op aan een verhaal uit een boek. Een gat in mijn hand voor kinderboeken had ik altijd al, en ik had al vaak gedroomd van een eigen kinderboekwinkel. Nu kon het! De winkel overnemen was de beste keuze van mijn leven. De sfeer van 38 jaar geleden zie je nog steeds een beetje terug. Eerst baalde ik dat ik niet direct genoeg geld had om alles te vervangen, nu zie ik de charme er juist van in.

Ik heb veel vaste klanten. Van kersverse ouders tot overgrootouders, of kinderen die hun spaarpot omdraaien voor dat ene dure boek. Alles komt in een week voorbij en dat is nou juist zo leuk! Ik raad iedereen aan om het kind zelf een boek uit te laten kiezen, want dan wordt het boek met het meeste plezier gelezen. Wij proberen elk boek in de winkel zelf te lezen en we geven advies op maat. Ook zijn er geregeld workshops bij ons op de bovenverdieping. 

Ik ben naar Nijmegen verhuisd toen ik mijn eerste baan als juf kreeg. Elke dag is het weer een feestje om naar mijn winkel te fietsen, zo prachtig naast de Waagh. De sfeer in de stad is heerlijk. Juist in deze gekke tijd vind ik het opvallend hoe lief iedereen voor elkaar is. Ik heb me suf gefietst in de eerste weken van de Coronacrisis: ik en mijn personeel kwamen de bestelde boeken zo veel mogelijk met de fiets brengen. Mooi ingepakt, met een persoonlijk kaartje eraan. Nu komen mensen expres bij ons terug, om ons te steunen en nog te bedanken voor de service!"

Ingeborg Simonetti van de Kinderboekwinkel Nijmegen

 

Kinderboekwinkel Nijmegen

Kannenmarkt 27
6511 KC Nijmegen
Bekijk de locatie

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Meer ondernemersverhalen