Hubert Hendriks - Valkhof Klassiek

“Als ondernemer in de cultuursector heb ik altijd een extra plekje voor Nijmegen ingeruimd.”
 

"Valkhof Klassiek is een onderdeel van mijn bedrijf Hendriks & van Doornewaard Cultuurmanagement. Elk jaar organiseren we samen met een aantal partnerorganisaties Nijmegen Klinkt! Tijdens dit muziekfestival zijn door de hele binnenstad podia te vinden: op de pleinen en straten, in de parken en op bijzondere binnenlocaties zoals de Stevenskerk en de Sint-Nicolaaskapel. Tientallen koren, dansgroepen en orkesten uit Nijmegen en omstreken doen mee. 

De specialiteit van ons bedrijf is het inzetten van muzikale professionals en amateurs die hun publiek willen entertainen. We programmeren met name akoestische muziek die toegankelijk is voor een breed publiek, jong en oud en in allerlei stijlen. Hendriks & van Doornewaard opereert door heel Nederland en zelfs daarbuiten.

Ik ben vanuit mijn familie door en door Nijmegenaar: ik heb hier gestudeerd, ik woon hier en heb hier mijn zaak. Veertig jaar geleden ben ik samen met Charles van Doornewaard mijn bedrijf begonnen. Intussen zijn wij nationaal en internationaal actief zowel met zelf musiceren (“Die Flegel”) als met het programmeren van muziek. Onze vaste klanten zijn de wat grotere horecazaken en kleine theaters. Daarnaast bestaat onze klantenkring uit particulieren en opdrachtgevers uit het bedrijfsleven.

In heb mijn hart aan Nijmegen verpand, vooral omdat ik geloof dat onze cultuur en onze stadseconomie in elkaars verlengde liggen. Ik zie allerlei kansen voor culturele uitingen die kunnen bijdragen aan de economie, binnen de horeca en culturele centra, maar ook op bijzondere plekken in de stad. Mijn advies aan alle Nijmegenaren: geloof in de vele mogelijkheden en leuke plekjes en probeer zo min mogelijk beren op de weg te zien!"   - Hubert Hendriks

Hubert Hendriks van Valkhof KlassiekOok jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link

Meer ondernemersverhalen: