Floyd Schoenaker – Eetbar Bloom

“Ik viel voor de mooie locatie en het pand; zag de mogelijkheden om hier een mooie eetbar neer te zetten. Bij Bloom kun je terecht om te lunchen, borrelen, cocktails te drinken en voor een diner. Goed eten en een all-day concept; dat is Bloom”, vertelt Floyd Schoenaker, eigenaar van Eetbar Bloom aan de Lange Hezelstraat.

 

“Ik was op zoek naar een locatie waar ik veel cocktails, mooie drankjes én goed eten kon serveren. Ik heb een goede relatie met Gérard Onstenk, de pandeigenaar, dus daar kwamen we heel snel uit”, vertelt Floyd. “Ik kom uit Wijchen en Nijmegen was de stad waar we vroeger altijd al naartoe gingen."

"Mijn vader heeft veel horecazaken geëxploiteerd in Nijmegen, dus ik wist van kinds af aan al dat ik hier mijn eigen zaak wilde beginnen. Toen ik 25 jaar was, ben ik De Pelgrim begonnen. Later kwam daar MikMak bij, toen Bloom en ook De Industrie. Het pand waarin Bloom zit, was vroeger De Poort van Hees, voor veel Nijmegenaren zeker bekend.”

“Bij ons komen veel vaste gasten voor het stappen een cocktail drinken. Zeker de high cocktail valt goed in de smaak; drie verschillende cocktails met bijpassende hapjes. Ook het winkelend publiek komt vaak na het shoppen bij ons zitten. We hebben nu een winterse cocktailkaart en die zijn eigenlijk allemaal on point. Maar: de Pisco sour in combinatie met ceviche van Corvina gaat echt geweldig samen. Dat zijn mijn favorieten”, zegt Floyd.

“Wat Nijmegen zo leuk maakt, zijn alle verschillende horecazaken, het Kronenburgerpark en Bottendaal. Ik woon zelf in Bottendaal en ben vaak te vinden bij café Maxim. Als je in de buurt bent bij Bloom, kom dan gezellig langs voor een cocktailtje en check zeker ook onze nieuwe zaak De Industrie in Nijmegen-West." - Floyd Schoenaker.

Eetbar Bloom
Lange Hezelstraat 107
6511 CE Nijmegen

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Meer ondernemersverhalen...