Billy Engels - De Bierhoeder

“Zowel de fanatieke biernerd als de cadeautjesjager kan bij ons goed terecht.”
 

"Waarom ben ik De Bierhoeder begonnen? Heel simpel: iets dergelijks was er nog niet in Nijmegen! In 2014 waren kleine, onafhankelijke bierbrouwerijen enorm in opkomst. Als bedrijfsleider van Café de Deut was ik daar al flink mee bezig. Door een bierwinkel te openen, kon ik me nóg meer concentreren op mijn interesse voor bier in al haar facetten. Inmiddels zijn er meerdere bierwinkels in Nijmegen, maar elk met z’n eigen karakter. Wij proberen het breed te trekken en ik denk dat we daar goed in slagen. Ook niet onbelangrijk: we draaien altijd toffe muziek!

Bijna alle bierstijlen kunnen mij bekoren, mits goed gebrouwen. In Nijmegen hebben Nevel en Oersoep een speciaal plekje in mijn bierhart, vanwege hun aandacht voor 'wilde' bieren. Die categorie zou iedereen eens moeten proberen! Natuurlijk kun je tegenwoordig in de supermarkt en online een hoop bier krijgen, maar het persoonlijke advies dat wij kunnen geven, zul je daar vergeefs zoeken. Vertel ons wat je lekker vindt en wij komen op de proppen met spannende nieuwe bieren die bij je passen. Ook geven we advies in geweldige smaakcombinaties van bier en eten; minstens zo goed als wijn!

De Bloemerstraat heeft iets grootstedelijks wat mij aanspreekt. We hebben hele leuke buren, namelijk Lebowski en Custom Cult, en we zijn groot fan van (de mensen van) De Plak. Nijmegen zelf bruist als een gek en zeker in de zomer is het er goed toeven. Vanuit het centrum sta je binnen 5 minuten in de polder, in het bos of op de hei. De Spiegelwaal en het daardoor ontstane eiland zijn echte aanwinsten en maken de stad wat mij betreft compleet."   - Billy Engels.

Bierhoeder is gesloten. Op 9 april 2021 laat Billy weten dat zijn avontuur als bierhoeder afgelopen is.
 


Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link

Fotografie: Wilger Brevoord

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Meer ondernemersverhalen: