Anouka van Eerdewijk – Alma Hot Yoga

“Met deze yogastudio ben ik geland, en heb ik het mooiste plekje hier in mijn stad, dichtbij huis gevonden. Een plekje waar je jezelf mag koesteren, met mildheid kan voeden, de wereld in jezelf kan ontdekken. Je hoeft yoga niet te snappen of doorgronden, als je het maar doet.”

 

“Ik deed al een tijd hot yoga. Dat deed me niet alleen lichamelijk en geestelijk heel goed, maar fascineerde me ook: hoe je via je lichaam dingen kon weten en begrijpen, zonder dat je daar altijd woorden aan kon geven”, vertelt Anouka van Eerdewijk, eigenaar van Alma Hot Yoga. De kans om eigenaar van de studio te worden nam ze met beide handen aan. “Het was een sprong in het diepe, ook al kende ik de studio en de yoga al jaren. Tegelijkertijd een kans op een presenteerblaadje: een studio met mijn favoriete vorm van yoga die me zoveel had gebracht, in het hartje van de stad waar ik al zo lang zo graag woonde en leefde!”

“We bieden drie soorten lessen aan: Bikram, Core en Yin yoga. Ze zijn alle drie anders, en vullen elkaar op een mooie manier aan. De gemeenschappelijke deler is: werken met je lijf, focussen van je aandacht, verkennen van je grenzen, en mild zijn voor jezelf. De Bikram les is intensief en uitdagend; de Core les is krachtig en kalm; en de Yin les is meditatief en rustgevend. Je kiest de vorm die bij je past, vandaag, deze week, of deze maand. Je hoeft het niet te snappen of doorgronden, als je het maar doet.”

Het unieke van Alma Hot Yoga zit ‘m al in de naam: yoga uitoefenen in een verwarmde ruimte van tussen de 31 en 38 graden. “De warmte helpt ontspannen en meer ruimte in je lijf te ervaren”, verklaart Anouka. “Het geeft meer beweeglijkheid, ook als je last hebt van stijfheid of pijnlijke gewrichten. In de actieve lessen draagt de warmte bij aan focus en concentratie. Het versterkt ook het cardio effect van de Bikram lessen. Daarnaast nemen we in de studio ook de tijd voor de lessen. Onze yogalessen duren 75 of 90 minuten. Je kunt voor de les al in de ruimte gaan liggen, en na de les is er ook ruimte voor je eindontspanning. Je kunt helemaal tot jezelf komen.”

De studio is 10 jaar geleden opgericht in de Gerard Noodtstraat, verstopt tussen het Kelfkensbos en het Hertogplein. Het bijzondere aan de yoga studio is de diversiteit aan mensen die er komen oefenen. “We hebben vrouwen en mannen, van alle leeftijden. De jongere yogi’s zijn twintigers, en de oudere zijn 70-plussers. Sommigen oefenen drie keer in de week, anderen heel onregelmatig of één keer in de week. Sommigen zijn superfit en sportief. Anderen hebben last van hun rug, knieën, schouders of iets dergelijks. Yoga for Every Body!”

Anouka woont inmiddels al ruim dertig jaar in Nijmegen. “Ik vind het een heerlijke stad, met het water, de bossen en het buiten, het actieve centrum, en de lange geschiedenis.” De studio eigenaresse studeerde ontwikkelingsstudies en genderstudies en werkte een tijd als docent. “De wetenschap is prachtig. Ik heb het ‘weten via je hoofd’ al lang proberen te verbreden, door op andere manieren met kennis, onderzoek en trainen bezig te zijn. De stap in de yoga studio maakt dat proces compleet, met alle aandacht en verdieping bij het verkennen van weten via je lichaam en je geest.”

“Met deze yogastudio ben ik geland, en heb ik het mooiste plekje hier in mijn stad, dichtbij huis gevonden. Een plekje waar je jezelf mag koesteren, met mildheid kan voeden, de wereld in jezelf kan ontdekken. Daarom heet de studio ook Alma Hot Yoga: koesterend, voedend, mild.” - Anouka van Eerdewijk.

Alma Hot Yoga 
Gerard Noodtstraat 40
6511 SX Nijmegen

Ook jouw zaak in de spotlight zetten? Meld je aan via deze link.

Meer ondernemersverhalen...