Zoet en hartig: 7x heerlijke high tea

Ben jij een echte theeleut en op zoek naar de beste high tea locatie in Nijmegen? Nijmegen heeft veel gezellige locaties waar je heerlijk kunt genieten van een high tea. Scones, sandwiches, quiches en natuurlijk verschillende soorten thee horen bij een high tea. Ontdek hier onze favoriete plekken:

1. Philipse Koffie & Brocante

Even zin in iets anders, even weg uit de drukte van het winkelende publiek? Philipse vind je in hartje centrum van Nijmegen en ligt verscholen naast de St. Stevenkerk, in een van de authentieke Kanunnikenhuisjes die Nijmegen rijk is. Ook een High Tea met vriendinnen moet je bij Philipse een keer geprobeerd hebben. Heerlijke zoete en hartige hapjes opgediend op nostalgisch brocante bloemenservies!

2. Kattencafé Balthazar

Kattencafé Balthazar: een knus huiskamercafé waar je kunt genieten van een heerlijke high tea én het gezelschap van katten. De high tea bestaat uit een grote selectie van zoete en hartige lekkernijen. Op verzoek is de high tea ook vegan mogelijk! Let op: wel een dag van tevoren reserveren. 

3. Nolita 

High tea of toch liever een high wine? Bij Nolita, gelegen aan de Van Welderenstraat, kan het allebei. Deze hippe zaak is place to be voor elke foodie! Start met een glaasje bubbels en proef hun famous red-velvet pancakes. De etagères vol zoete- en hartige hapjes zien er bijna te mooi uit om op te eten. Krijg je het niet op? Geen zorgen. Bij Nolita pakken ze de leftovers leuk voor je in. Zo kun je er op een later moment alsnog van genieten.

4. De Hemel

Geniet van een Hemelse High Tea op het terras of in een van de prachtige ruimtes van het unieke klooster De Commanderie van Sint Jan in Nijmegen. De Hemel serveert een bijzondere combinatie van hartige- en zoete hapjes; van scones met clotted cream en marmelade en pastel de nata (Portugese delicatesse) tot hartige quiche, cinnamon rolls en chocoladecrunch. Alles in combinatie met heerlijke theesoorten. 

5. Tati

Voor een vega of vegan high tea moet je natuurlijk bij Tati zijn! De high tea bestaat uit belegde broodjes, zoetigheden en natuurlijk onbeperkt thee. Ook is het mogelijk om te genieten van een glutenvrije high tea of een high tea vrij van geraffineerde suikers!

6. Fresca

De high tea van Fresca is een complete middag uit. Ga zitten, relax en proef de lekkernijen die ze voor je gaan maken. Heb je een allergie of intolerantie, ben je zwanger of vind je het lastig om alles te eten? Wij doen er alles aan om ook jóu te laten genieten van onze high tea! De high tea start met een kopje soep van de dag en daarna een frittata. Een etagère met verschillende sandwiches volgt. Als laatste gang de heerlijke, versgebakken scones met jam en romige clotted cream én stukjes van zelfgemaakte zoete slices en cakes.

7. De Fabriek

Een high tea bij De Fabriek is er in verschillende soorten, dus voor ieder wat wils! Houd je van een combinatie van zoet en hartig, dan zit je met de 'normale' High Tea zeker goed. Ben je geen zoetekauw, dan is de High Hartig ideaal voor jou. Maar ook voor jongere thee/ ranja liefhebbers is er een geschikt aanbod. Met de High Tea Kids kunnen de kleine bezoekers genieten van twee broodjes en drie zoetigheden. Daarnaast zijn alle hig tea's voorzien van onbeperkt thee en een hoop liefde van het personeel. 

Dit vind je misschien ook leuk