Zoet en hartig: 8x heerlijke high tea

Ben jij een echte theeleut en op zoek naar de beste high tea locatie in Nijmegen? Nijmegen heeft veel gezellige locaties waar je heerlijk kunt genieten van een high tea. Scones, sandwiches, quiches en natuurlijk verschillende soorten thee horen bij een high tea. Ontdek hier onze favoriete plekken:

1. Philipse Koffie & Brocante

Even zin in iets anders, even weg uit de drukte van het winkelende publiek? Philipse vind je in hartje centrum van Nijmegen en ligt verscholen naast de St. Stevenkerk, in een van de authentieke Kanunnikenhuisjes die Nijmegen rijk is. Ook een High Tea met vriendinnen moet je bij Philipse een keer geprobeerd hebben. Heerlijke zoete en hartige hapjes opgediend op nostalgisch brocante bloemenservies!

2. Kattencafé Balthazar

Kattencafé Balthazar: een knus huiskamercafé waar je kunt genieten van een heerlijke high tea én het gezelschap van katten. De high tea bestaat uit een grote selectie van zoete en hartige lekkernijen. Op verzoek is de high tea ook vegan mogelijk! Let op: wel een dag van tevoren reserveren. 

3. Juliette's Lounge

Op zoek naar een lekkere, bijzondere en luxe high tea in Nijmegen? Bij Juliette’s salon de thé & lounge (op de benedenverdieping van Hotel Blue) ben je aan het juiste adres. De huispatissier van Holy Sweets maakt elke dag de heerlijkste taartjes en zoete en hartige lekkernijen. Zeg daar maar eens ‘nee’ tegen. Kom je met z’n zessen of meer voor bijvoorbeeld een high tea of cream tea, laat het van tevoren even weten. Dan bakken ze een paar taartjes extra. En helemaal top: ze serveren ook een high diet tea voor alle -loze, -vrije en -intolerante vrienden en vriendinnen: there is no excuse!

4. De Meesterproef

Een bijzondere high tea in stoere, industriële ambiance, met een geweldig uitzicht over de Waal. De Meesterproef is gevestigd in de oude Honigfabriek: dé hotspot van Nijmegen! In deze unieke industriële omgeving worden uitgebreide etagères met zowel zoete als hartige hapjes, broodjes en natuurlijk de allerlekkerste thee geserveerd. Bij de bereiding van de high tea gerechtjes maakt De Meesterproef enkel gebruik van verse producten, het liefst van lokale leveranciers. 

5. De Hemel

Geniet van een Hemelse High Tea op het terras of in een van de prachtige ruimtes van het unieke klooster De Commanderie van Sint Jan in Nijmegen. De Hemel serveert een bijzondere combinatie van hartige- en zoete hapjes; van scones met clotted cream en marmelade en pastel de nata (Portugese delicatesse) tot hartige quiche, cinnamon rolls en chocoladecrunch. Alles in combinatie met heerlijke theesoorten. 

6. Tati

Voor een vega of vegan high tea moet je natuurlijk bij Tati zijn! De high tea bestaat uit belegde broodjes, zoetigheden en natuurlijk onbeperkt thee. Ook is het mogelijk om te genieten van een glutenvrije high tea of een high tea vrij van geraffineerde suikers!

7. Fresca

De high tea van Fresca is een complete middag uit. Ga zitten, relax en proef de lekkernijen die ze voor je gaan maken. Heb je een allergie of intolerantie, ben je zwanger of vind je het lastig om alles te eten? Wij doen er alles aan om ook jóu te laten genieten van onze high tea! De high tea start met een kopje soep van de dag en daarna een frittata. Een etagère met verschillende sandwiches volgt. Als laatste gang de heerlijke, versgebakken scones met jam en romige clotted cream én stukjes van zelfgemaakte zoete slices en cakes.

8. Yoghurt Barn

Een high tea bij de Yoghurt Barn is lekker en klimaatpositief! Dat betekent dat je een positieve impact hebt op het klimaat. Geniet van veelzijdige smaken losse thee en laat je door de Barnista’s verrassen met een prachtig dienblad vol heerlijke zoetigheden. Die heerlijke zoetigheden komen in de vorm van smakelijke Yoghurt Specials, een knapperige Barn Sandwich, komkommer om te dippen, verse breekbroodjes met home made yoghurtdips, een Barn Wrap en natuurlijk gebakjes in allerlei kleuren en smaken. Maar er ook is ook vegan high tea. Nóg klimaatpositiever! 

Dit vind je misschien ook leuk