LUX & De Gelderlander starten maandelijkse talkshow - eerste aflevering over Nijmeegse horeca

LUX en De Gelderlander starten een maandelijkse talkshow – onder de naam ‘Stadsgesprekken’ - over uiteenlopende, belangrijke Nijmeegse thema’s. De eerste editie vindt plaats op donderdag 6 mei, waarin de Nijmeegse horeca centraal staat. Deze talkshow is om 17.00 uur gratis te volgen via livestream.

Tijdens Stadsgesprekken #1 – live uitgezonden vanuit LUX - staat de Nijmeegse horeca centraal. Te gast tijdens deze eerste (online) editie van Stadsgesprekken zijn o.a. horecatycoon Khalid Oubaha en Gert de Graaf van café In de Blaauwe Hand over hoe de kleinschalige heropening bevalt, wat de gevolgen van corona voor hen zijn en hoe zij de toekomst voor zich zien. Ook komen chef-kok Emile van der Staak van restaurant De Nieuwe Winkel (won dit jaar een Michelin ster en een Groene ster) en Volkskrant-journalist en schrijver Mac van Dinther (o.a. het boek Het Voedselbos) aan het woord. Verder worden er videofragmenten getoond, gemaakt door de mediamakers van Beeldbrengers, van het Voedselbos en wordt aan Nijmegenaren op straat gevraagd wat zij vinden van het nagenoeg horeca-loze jaar.

De gespreksleiding is in handen van Geert Willems en Stephen Friedrichs (De Gelderlander) en zij worden bijgestaan door een tafeldame of -heer. Deze editie is dat Wendy Grutters, raadslid en fractievoorzitter namens de Stadspartij Nijmegen. En, zoals het elke goede talkshow betaamt, is er ook muziek.

Iedere eerste donderdag van de maand vindt er een editie van Stadsgesprekken plaats, waarin een thema dat speelt in Nijmegen centraal staat. De (gratis) livestream Stadsgesprekken #1 – Nijmeegse horeca, wat nu? vindt plaats op donderdag 6 mei om 17.00 uur (duur: 50 minuten). Registreren is mogelijk via lux-nijmegen.nl/stadsgesprekken. Per mail wordt de link naar de livestream gestuurd.

Meer informatie & registreren: lux-nijmegen.nl/stadsgesprekken.

Dit vind je misschien ook leuk