Geen Vierdaagsefeesten, wat wel?

Nu de Vierdaagsefeesten niet door gaan, geeft Stichting Vierdaagsefeesten toch kleur aan de derde week van juli met een aantal activiteiten. Samen met Omroep Gelderland en vele gasten en artiesten maken we een dagelijks programma om in de sfeer te komen, elke dag om 20.00 uur te zien op het Facebook- en YouTube kanaal van Vierdaagsefeesten. Wie in de stad is, kan zelf op ontdekkingstocht met de Vierdaagsefeesten CityGame, uiteraard genieten van de bestaande terrassen van de Nijmeegse horeca, en wanneer je vooraf een kaartje hebt kunnen bemachtigen kun je ook genieten van één van de kleinschalige binnenprogramma’s die onder andere Valkhof Festival, Otis Park, de bibliotheek en De Achtertuin organiseren. 

Online streams: Vierdaagsefeesten met Omroep Gelderland

Van zaterdag 18 t/m vrijdag 24 juli geniet je zeven dag lang van artiesten die anders op de podia van het grootste evenement van Nederland zouden hebben gestaan. Zo feest je onder andere mee met Jeffrey Heesen, Brace, 4b2m (met o.a. Rocco van De Staat), Enge Buren, Sven Ratzke, Marike Jager, The Originals, Waltzburg en Pedro Luis & his Cuban experience. Tussen de optredens door vertellen interessante gasten als Sinan Can, de burgemeester en nachtburgemeester, Twan Krebbers van Matrixx Events, onderzoeker Floris Meens, Antwan van Horik van Festival op ’t Eiland en Sander Ederveen van Stichting Roze Woensdag over hun gevoel en ervaringen van de Vierdaagsefeesten. Elke uitzending heeft een speciale bijdrage van de Stadsdichter en een anekdote van Hein Fokker, die je een kijkje achter de schermen gunt. Uiteraard zie je ook volop sfeerbeelden van hoe er normaal een week lang anderhalf miljoen mensen feest vieren in Nijmegen. Elke dag om 20.00 uur gaat een nieuw programma met een nieuw thema online!

Vierdaagsefeesten CityGame

Ga van 18 t/m 24 juli in duo’s of met je vrienden op ontdekkingstocht door het centrum van Nijmegen met de Vierdaagsefeesten CityGame, ontwikkeld in samenwerking met Mystery Of The City. Aan de hand van clues en hints los je in de app quests, oftewel raadsels, op over de Vierdaagsefeesten, de stad of een specifieke locatie in de stad. Elke dag van de week zijn er zes nieuwe quests op te lossen. Snelle puzzelaars gaan voor de dagwinst, voor bonuspunten en de grande finale in het weekklassement. Meedoen is gratis, reserveren niet nodig en je maakt kans op leuke prijzen zoals een hotelovernachting, een dag cabrio rijden en een cursus salsa dansen.

Binnenprogramma’s

Een buitenevenement is op dit moment niet mogelijk, maar binnen kan, zittend en op voldoende afstand, weer het één en ander georganiseerd worden! Een aantal partners van Vierdaagsefeesten heeft een mooi programma gemaakt. Let op: de capaciteit is beperkt dus koop of reserveer snel je kaartje!

Terrassen

De bestaande horecaterrassen krijgen toch een beetje Vierdaagsefeestensfeer! Ze zijn regulier geopend volgens hun standaard capaciteit, er is dus tijdens Vierdaagsefeesten geen ruimte voor meer bezoekers dan in een normale week. Door de tijdelijke uitbreiding kunnen de tafels wat verder uit elkaar staan om te voldoen aan de geldende coronamaatregelen. Reserveren is niet nodig, maar vol is vol!

Abseilen

Abseilen van de Sint Stevenstoren? Dat kan alleen tijdens Vierdaagsefeesten, zélfs dit jaar! Een fantastische beleving met een prachtig uitzicht over Nijmegen. Reserveer je ticket bij Quest Events.

Festivaldirecteur Leo Weterings: “Er stond een prachtige editie van Vierdaagsefeesten op stapel. Ruim 1000 acts waren al geboekt en ruim 40 podia waren startklaar. We hadden zin om er een enorm feest van te maken, maar dat mag niet zo zijn. Gezondheid en veiligheid gaan boven alles. We hopen op voorspoedige ontwikkelingen op dat vlak zodat we in 2021 wel weer het grootste evenement van Nederland kunnen organiseren in ons mooie Nijmegen.” 

Kijk op vierdaagsefeesten.nl voor meer informatie
 

Dit vind je misschien ook leuk