7-daags programma tijdens de Vierdaagsefeesten!

Jaarlijks rolt Valkhof Festival tijdens de Vierdaagsefeesten de rode loper uit voor de headliners van de toekomst en vooruitstrevende acts uit verschillende stromingen. In 2020 kan dat niet in het idyllische Valkhofpark, maar die missie blijft fier overeind. Daarom slaat Valkhof Festival van 18 tot en met 24 juli de handen ineen met vaste partner Doornroosje, de Nijmeegse autoriteit op het gebied van spannende muziek, met zeven programma’s die voor beperkt publiek toegankelijk zijn.

In de week van de Vierdaagsefeesten presenteren Valkhof Festival en Doornroosje shows in de Rode Zaal van het Nijmeegse poppodium. Zeven dagen lang is Doornroosje de vervanging van het park waarin het Valkhof-publiek de afgelopen jaren in een vroeg stadium kennismaakte met acts als IDLES, Ben Howard en Caribou. Ook nu geven Valkhof Festival en Doornroosje bezoekers de kans om hun muzikale horizon te verbreden, met avontuurlijk aanbod uit allerlei genres.

Het programma

Het volledige programma wordt in de loop van de komende weken bekendgemaakt. In ieder geval aanwezig is de Turks-Nederlandse formatie Altın Gün, die dit jaar met zijn tweede album Gece genomineerd was voor een Grammy en met zijn mix van psychedelische seventies folk, disco en funk eerder indruk maakte op de podia van zowel Valkhof Festival als Doornroosje. De band, die onlangs de opnames van zijn derde album afrondde, speelt op 23 juli twee shows van een uur.

De aftrap van het speciale programma wordt verzorgd door WTF, de drum ’n bass-hofleverancier van Valkhof Festival en Doornroosje. Op 18 juli viert WTF met een revueshow vol muziek en special guests dat het een label wordt. De kaartverkoop voor WTF en Altin Gün begint dinsdag om 12:00 uur via de site van Doornroosje.

Richtlijnen

Bij de shows worden de richtlijnen van het RIVM vanzelfsprekend nauwkeurig gevolgd. De capaciteit is beperkt tot 80 bezoekers en mensen die niet tot één huishouden behoren wordt vriendelijk doch dringend verzocht anderhalve meter afstand van anderen te bewaren. Bezoekers worden aangemoedigd om zo veel mogelijk lopend of met de fiets naar Doornroosje te reizen en alleen het openbaar vervoer te gebruiken als het echt niet anders kan. Valkhof Festival en Doornroosje houden de veiligheid van bezoekers, medewerkers en artiesten voortdurend in het oog en zijn verheugd om mensen tóch een beetje festivalgevoel te kunnen geven.