Expeditie voor kinderen tijdens de Vierdaagseweek

In plaats van het gebruikelijke Kidsplein tijdens de Vierdaagsefeesten organiseren de culturele instellingen van het Mariënburgplein van maandag 20 t/m vrijdag 24 juli een avontuurlijke expeditie voor kinderen. Tijdens deze expeditie leren ze aan de hand van verhalen over de personages Mons en Mari over de geschiedenis van de Mariënburgkapel. Daarnaast nemen ze een kijkje achter de schermen van de culturele organisaties die er nu gevestigd zijn.

Onder leiding van een expeditieleider, een ‘Luistervink’, worden kinderen meegenomen op avontuur langs vier verschillende locaties op het Mariënburgplein: Bibliotheek De Mariënburg, Arthouse LUX, Huis van de Nijmeegse Geschiedenis en Regionaal Archief Nijmegen. Bij elke locatie hoort een apart hoorspel. Tijdens deze hoorspelen maken de kinderen kennis met Mons en Mari; twee kinderen van tien jaar die eeuwen geleden te vondeling zijn gelegd bij het klooster en zijn opgevoed door nonnen. In de eeuwen die volgden bleven ze telkens weer opduiken en haalden ze streken uit met de bewoners van het Mariënburgplein.

App

Na de Vierdaagse komt er een app beschikbaar die bezoekers gratis kunnen downloaden. Deze app biedt het verhaal aan door middel van korte filmpjes, illustraties, foto’s en luisterfragmenten. Door middel van deze app worden ze rondgeleid op het Mariënburgplein, en horen zij ‘de muren praten’.

Reserveren

De expeditie wordt maandag 20 t/m vrijdag 24 juli meerdere keren per dag gegeven en duurt 45 minuten. Je kunt hier gratis een tijdslot reserveren

Deze activiteit wordt georganiseerd door Bibliotheek De Mariënburg, Arthouse LUX, het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis en Regionaal Archief Nijmegen.

Dit vind je misschien ook leuk