Eeuwenoude recepten uit het Midden-Oosten

Nu we met zijn allen thuis zitten en we voorlopig nog niet uit eten kunnen in ons favoriete restaurant zijn veel mensen thuis aan het koken. Zeker met een groot gezin kan dat nog wel eens een uitdaging zijn. Misschien weet je zo langzamerhand niet meer wat je vanavond weer moet voorschotelen of ben je op zoek naar nieuwe recepten voor wat afwisseling.

Vanuit deze insteek geeft Museumpark Orientalis wekelijks tips voor recepten uit het oude Midden-Oosten, die je gemakkelijk zelf vanuit huis kunt maken. Veel van deze gerechten vinden hun oorsprong in het Romeinse Rijk of in het oude Egypte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Romeinse gevulde dadels, Arabische koekjes of snoepjes uit het oude Egypte. Naast snacks en volwaardige diners, staan er ook meerdere dranken op het menu. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag met Arabische koffie of met een Romeinse wijn. Wekelijks plaatst Orientalis minimaal drie recepten op hun Facebookpagina (MpOrientalis). Sta je niet graag in de keuken, dan kun je ook je handen uit je mouwen steken met één van de Romeinse ‘do it yourself-activiteiten’ voor thuis.

Op de site van Orientalis kunnen cadeautickets worden gekocht. Dit is een toegangsticket voor jezelf of voor een ander die je nu met korting koopt en die te gebruiken is zodra het museum weer open kan.

Dit vind je misschien ook leuk