Leuke uitjes in Nijmegen wanneer het regent

Als het al dagen regent en je bent het beu om steeds maar binnen te zitten. De kinderen vliegen tegen de muren omhoog en de televisie draait overuren. Hoog tijd om erop uit te gaan! Want ook met slecht weer zijn er genoeg leuke dingen te doen in Nijmegen. We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Musea in Nijmegen

Veel musea hebben extra activiteiten voor kinderen. Op die manier hebben ze niet alleen een leuke middag maar steken ze er ook nog iets van op.

MuZIEum

In het MuZIEum ervaar je zelf hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Ga op ontdekkingstocht in een wereld waar horen, ruiken, proeven en voelen opeens een veel grotere rol spelen dan je gewend bent. Op het interactieve doe-plein test je hoe goed jij geuren herkent of leer je in braille schrijven.

Museum Het Valkhof 

Hier vind je een kleurrijke collectie moderne kunst en een prachtige verzameling oude kunst. Bovendien kom je alles te weten over de tijd dat Nijmegen de grootste Romeinse stad van Nederland was. Kinderen leven zich uit op de Romeinenwerkplaats of het ARCHEOlab.

De Bastei

De Bastei vertelt het verhaal van de rivier de Waal en de stad Nijmegen. Je gaat hier op reis door het verleden, het heden en de toekomst en ontdekt de flora en fauna van het Gelderse rivierengebied. Kleine onderzoekers worden uitgedaagd om zelf op zoek te gaan naar bepaalde vissen of uilenballen te pluizen.

Filmpje of naar het theater?

Aan bioscopen geen gebrek in Nijmegen. Voor een leuke, spannende of mooie film kun je terecht bij Pathé, Vue of LUX. Met de popcorn op schoot laat je je meevoeren met de nieuwste films en vergeet je even de wereld (en regen) om je heen.

Theater is echt niet alleen voor volwassenen. Zelfs voor de allerkleinste gasten worden in de Stadsschouwburg, Vereeniging of Lindenberg regelmatig leuke voorstellingen vertoond. Ook voor de oudere kinderen is er van alles te bekijken, zoals een leuke musical of een spetterende muziekvoorstelling.

Op pad met een grote groep?

EnjoyVR

Met een groep is het een aanrader om eens te gaan kijken bij EnjoyVR. Hier stap je een compleet andere wereld in dankzij de Virtual Reality bril die je draagt. Wat dacht je ervan om op safari te gaan, de Mount Everest te beklimmen of op 160 meter hoogte over een plank te lopen?

LaserQuest

Bij LaserQuest leef je je uit met laserguns. In de donkere, mysterieuze arena speel je dit strategische, maar vooral leuke spel. Liever iets minder actie en adrenaline? Daag elkaar dan uit op de glow in the dark midgetgolfbaan.