5x winterse wandelingen in Nijmegen

Koning Winter is deze week op bezoek. Wat is er leuker dan vroeg op pad voor een winterse wandeling? Pak jezelf maar dik in, wij trakteren je op vijf mooie wandelingen in Nijmegen!

1. N70-wandelroute

Kies voor de N70-wandelroute, de wandeling voert je over 8 'bergen' met fraaie namen zoals de Boterberg, Sterrenberg en de Duivelsberg. Ook wandel je onderweg door bossen en biedt het heuvelachtige landschap prachtige vergezichten over de polders, schilderachtige laantjes en het rivierenlandschap.

2. De Limes in Nijmegen

De Neder-Germaanse Limes staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De Romeinse legerkampen van het Valkhof, de Hunnerberg en het Kops Plateau maken onderdeel uit van de Neder-Germaanse Limes, de Romeinse rijksgrens in het huidige Nederland en Duitsland. Beleef De Limes in Nijmegen via 3 prachtige wandelroutes. Download de routes, ga op pad en ontdek Romeins Nijmegen via leuke weetjes en verhalen.

3. De Duivelsberg

De Duivelsberg mag natuurlijk echt niet in dit rijtje ontbreken. Dit is voor veel Nijmegenaren dé plek om op te zoeken voor een stevige boswandeling. Het bos is hier dan ook heel mooi met alle heuvels en uitkijkpunten, maakt niet uit hoe vaak je er komt. Wil je de wandeling combineren met een hapje of drankje, dan kan je terecht bij het Pannenkoekenhuis de Duivelsberg.

4. 7 Bruggentocht

De 7 Bruggentocht neemt je mee over de zeven bruggen van Nijmegen en Veur-Lent: De Ooijpoortbrug, De Waalbrug, De Verlengde Waalbrug, De Lentloper, De Spoorbrug, De Zalige brug en De Oversteek. De route is 15 kilometer lang en is te bewandelen vanaf Station Nijmegen naar Cafe De Zon of andersom.

5. Heumensoord

Ken jij Heumensoord vooral als de plek waar militairen hun tent opslaan tijdens de Nijmeegse Vierdaagse? Zonde, want je kunt hier ook heel fijn wandelen. Er zijn fraaie beukenlanen en stukken heidevelden, waarvan je tijdens de Bos en Heideroute de mooiste stukken ontdekt. Daarvoor hoef je heel eenvoudig alleen maar de rode paaltjes te volgen.

Meer wandelingen in Nijmegen? Bekijk hier alle routes.

Dit vind je misschien ook leuk...