5x winterse wandelingen in Nijmegen

Het is zonnig en goed koud. Wat is er leuker dan een winterse wandeling? Pak jezelf maar dik in, wij trakteren je op vijf mooie wandelingen in Nijmegen!

1. N70-wandelroute

Kies voor de N70-wandelroute, de wandeling voert je over 8 'bergen' met fraaie namen zoals de Boterberg, Sterrenberg en de Duivelsberg. Ook wandel je onderweg door bossen en biedt het heuvelachtige landschap prachtige vergezichten over de polders, schilderachtige laantjes en het rivierenlandschap.

2. De Limes in Nijmegen

De Neder-Germaanse Limes staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De Romeinse legerkampen van het Valkhof, de Hunnerberg en het Kops Plateau maken onderdeel uit van de Neder-Germaanse Limes, de Romeinse rijksgrens in het huidige Nederland en Duitsland. Beleef De Limes in Nijmegen via 3 prachtige wandelroutes. Download de routes, ga op pad en ontdek Romeins Nijmegen via leuke weetjes en verhalen.

3. De Duivelsberg

De Duivelsberg mag natuurlijk echt niet in dit rijtje ontbreken. Dit is voor veel Nijmegenaren dé plek om op te zoeken voor een stevige boswandeling. Het bos is hier dan ook heel mooi met alle heuvels en uitkijkpunten, maakt niet uit hoe vaak je er komt. Wil je de wandeling combineren met een hapje of drankje, dan kan je terecht bij het Pannenkoekenhuis de Duivelsberg.

4. Natuur & water in de stad

Kijk om je heen naar de vele groenprojecten, zoek doorkijkjes naar andere groene plekken, luister naar de vogels die je op de hele route hoort. Let ook op de wilde stoepplantjes, die spontaan in de stad groeien tussen de stenen door: soms ook wel onkruid genoemd. Die planten hebben echt een meerwaarde, ze verkoelen niet alleen de openbare ruimte, ook vele insecten maken gebruik van dit soort waardevolle planten. De route vind je hier

5. Heumensoord

Ken jij Heumensoord vooral als de plek waar militairen hun tent opslaan tijdens de Nijmeegse Vierdaagse? Zonde, want je kunt hier ook heel fijn wandelen. Er zijn fraaie beukenlanen en stukken heidevelden, waarvan je tijdens de Bos en Heideroute de mooiste stukken ontdekt. Daarvoor hoef je heel eenvoudig alleen maar de rode paaltjes te volgen.

Meer wandelingen in Nijmegen? Bekijk hier alle routes.

Dit vind je misschien ook leuk...