Wat kun je doen met Koningsdag?

Inmiddels zijn er vergaande maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Dat betekent geen Oranjepop, rommelmarkt op de Goffert en andere concerten en feestjes in de open lucht. Dit jaar geen Koningsdag die Nijmegen oranje kleurt maar een Woningsdag. Gelukkig hebben wij de tips verzameld, zodat je van deze dag nog een feestje kunt maken! 

1. Start Koningsdag met een foto

Het klinkt misschien wat gek om de dag te starten met een foto, maar het Besienderhuis en Regionaal Archief doen een oproep aan alle Nijmegenaren om een foto te maken vanuit hun voordeur. Zij maken van alle beelden een collage met de titel ‘Collage van de stad, Nijmegen anno 2020’. Dus nu we toch allemaal thuis zijn... maak op Koningsdag een foto en stuur hem op naar collagevandestad@gmail.com.

2. Proosten op Willem

Willem Alexander en zijn gezin zouden eigenlijk naar Maastricht gaan om zijn 53e verjaardag te vieren, maar dat gaat helaas niet door. Dus zorg ervoor dat jij jouw biertje, wijntje of ander lekker drankje stipt om 16:00u klaar hebt staan. Want dan heffen we met zijn alle het glas en proosten we op Willem! Benieuwd naar het hele programma? Klik hier.

3. Smullen met borrelboxen

Bij Black Fox, Ultimo en Meesterproef kun je een borrelpakket halen. De verschillende pakketten hebben koninklijke namen gekregen, zo heb je Amalia, Maxima en Willem, dus dat wordt smullen. En zoals zij al aangeven: niet voor op je kleedje in het park, maar op je kleedje in de tuin(of balkon)!  Bestel snel want je dat kan nog t/m donderdag 23 april. 

Ook Café Eten & Drinken Nijmegen zorgt ervoor dat je kunt borrelen als een Koning... door hun samengestelde kingsize borrelbox. Deze is niet alleen tijdens Koningsdag te bestellen, maar het hele weekend!

4. Oranjepop 2020 x Radio Macaroni

Deze Koningsdag helaas geen knallende start van het Nijmeegse festivalseizoen in het Hunnerpark. Maar niet getreurd! Radio Macaroni en Oranjepop slaan de handen ineen en brengen de festivalvibe gewoon naar je eigen huiskamer, tuin of balkon. Uiteraard hebben ze een flinke lading livemuziek voor je in petto, maar verwacht ook een aantal speciale gasten die niet op Oranjepop mogen ontbreken. Ze gaan live op maandag 27 april van 17.00 tot 20.00 uur.

5. Wandelen

Heel even de deur uit, een ommetje maken, dat mag nog! Dus trek je wandelschoenen aan en loop naar het nieuwe gezicht van Nijmegen. Ook kun je een stadswandeling maken door de historische binnenstad, de omliggende natuurgebieden verkennen of één van de befaamde Vierdaagseroutes lopen.

Ontdek de wandelroutes

6. Maak je eigen feestje

Haal oranje slingers en tulpen in huis, blaas ballonnen op, face-time of houseparty met je vrienden en maak je eigen feestje. Want ook al zit je nu thuis, de verjaardag van Willem kun je niet aan je voorbij laten gaan!

7. Haal oranje tompouchen in huis

Een Koningsdag is geen Koningsdag zonder oranje tompouchen. Daarom kun je bij veel bakkers deze gewoon halen (met gepaste afstand)! Zo heeft bijvoorbeeld Strik dit jaar weer overheerlijke Oranje Tompoucen en Oranje Bossche Bollen!

8. Eten en drinken van de bierbrigadier

De Bierbrigadier organiseert Koningsdag/Woningsdag met DJ’s en een proeverij via een live-stream. Je kunt voor deze dag speciaal een Koningsdag-pakket reserveren om de gehele dag met hun te genieten. En wat erin zit? Genoeg bier (incl. de bierproeverij) en eten om het hele dag door te komen!

9. Bekijk onze thuisagenda

Geen agenda vol met feestjes en activiteiten tijdens Koningsdag, maar met veel creatieve ideeën van Nijmeegse ondernemers. Van uitdagingingen met de Biebboys tot leesplezier voor thuis, van de Lindenberg die thuisbezorgd tot aan restaurants die zorgen voor een goede maaltijd. Je vindt ze allemaal in onze thuisagenda

10. Online shoppen

Veel winkels in Nijmegen besluiten hun deuren te sluiten tijdens Koningsdag. Maar gelukkig zijn er genoeg online webshops van Nijmeegse ondernemers om toch te kunnen shoppen. Bekijk hier alle Nijmeegse winkels met een webshop.

Dit vind je misschien ook leuk