4x hier lever jij jouw oude kleding in

Jouw gebruikte kleding verdient een tweede leven! Jaarlijks worden er namelijk miljoenen kilo’s textiel weggegooid. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om hier iets aan te doen. Lees hier waar jij jouw kleding kunt inleveren in Nijmegen.

1. Liefdadigheidsorganisaties

Binnen Nijmegen zijn er verschillende punten waar je kledingstukken kunt doneren. Locaties zoals de Kledingbank Nijmegen zamelen kleding in voor gezinnen bij wie het financieel onmogelijk is om nieuwe kleding te kopen. Zij kunnen bij deze locaties terecht voor zowel zomer- als winterkleding. Terre Des Hommes zet zich in tegen de uitbuiting van kinderen. Met alles wat je doneert aan de winkel, steun je kinderen die niet zonder hulp kunnen. Andere liefdadigheidsorganisaties waar jij je kleding kunt doneren aan een goed doel zijn: Reshare Store en het Leger des Heils, en Krijg de Kleertjes.

2. Textielcontainers

In Nijmegen staan verschillende textielcontainers waar jij jouw gebruikte kleding in kunt gooien. Zowel draagbare kleding als kapotte of versleten kleding kun je hier inleveren. Kleding die nog draagbaar is kan zo op een tweede manier gedragen worden. Ook als kleding niet meer draagbaar is, kan dit gebruikt worden voor nieuwe producten zoals poetsdoeken en isolatiemateriaal. Doe je kleding in een gesloten zak en breng het naar één van de textielcontainers in jouw buurt, of naar de milieustraat.

3. The Clothing Loop

The Clothing Loop is een wereldwijd initiatief waarbij jij jouw kleding kunt ruilen met buurtbewoners. Met een kleine 30.000 deelnemers in meer dan 20 landen is het een groot succes. In Nijmegen zijn al verschillende Loops, voorbeelden hiervan zijn: mannen/vrouwenkledingruil, tienerkledingruil of verkleedkledingruil. Hier vind je alle Loops bij jou in de buurt. Ben je op zoek naar een specifiek kledingstuk? Dan kun je altijd je eigen Loop aanmaken.

 

4. Tweedehandswinkels

Nijmegen heeft verschillende tweedehandskledingwinkels waar jij jouw kleding een nieuw leven kunt geven. Van vintage boetieks als 2NDMAS en Appel & Ei tot grote kringloopwinkels als Het Goed en Habbekrats. Als je een duurzame manier zoekt om je kleding te recyclen, zijn deze winkels de perfecte bestemming. Breng je kleding naar een van deze winkels en geef het een tweede kans.

Naast kleding doneren of inleveren, kun je ook bijdragen aan duurzaamheid door vintage te shoppen! Bekijk hier tweedehandswinkels in Nijmegen.

Dit vind je misschien ook leuk...