Wandelen met hapjes en drankjes: een interview met Sanne en Marleen van De Stadswandeling024

| Amy Ruiters

Op de Instagram en Facebook-pagina van De Stadswandeling024 staat het prachtige Nijmegen in het zonnetje. De lekkerste hapjes en drankjes verleiden je tot een bezoekje aan de horeca zaakjes en de prachtige route neemt je mee naar de pareltjes van de stad. Sanne en Marleen zijn de organisatoren van De Stadswandeling024. Zij verzorgen ieder weekend volgeboekte wandelingen met voor ieder wat wils! In een interview vertellen ze over leuke dit initiatief.

De dames zijn trots op De Stadswandeling024 en zien het als een leuk uitje voor álle doelgroepen. Nadat ze zelf in andere steden deze wandelingen ontdekten hebben ze allebei aangegeven bij de landelijke organisatie in Amsterdam dat ze deze toffe stadswandelingen in Nijmegen willen organiseren. Sanne en Marleen, die elkaar voorheen nog niet kenden, werden meteen aan elkaar gekoppeld. De organisatie van de Nijmeegse stadswandeling was van start en Sanne en Marleen kwamen er al heel snel achter dat ze helemaal op een lijn zitten. De een komt met eindeloos veel ideeën en de ander zorgt meer voor de uitvoering en voilà: De Stadswandeling024 is up en running.

Wees er snel bij

Vanaf woensdag 14.00 uur kan je je aanmelden om mee te doen aan een van de wandelingen in het weekend met maximaal 2 personen. En ‘wees er snel bij’ is niets te veel gezegd want vol=vol. Als je je plekje hebt bemachtigd ontvang je een routekaart, leuke quizvragen, en een stempelkaartje met leuke menu’s van verschillende horeca zaakjes langs de route. Je mag zelf besluiten binnen het tijdsblok wat je gereserveerd hebt hoe laat en op welk punt in de route je start met de wandeling. “Het is hierdoor heel vrijblijvend, maar vol leuke suggesties om zelf mee aan de wandel te gaan” vertelt Marleen enthousiast.

De vele vrolijke reacties van de wandelaars geeft Sanne en Marleen de motivatie om hun creativiteit in te zetten en De Stadswandeling024 verder uit te breiden. “In het begin hadden we een leuke route bedacht en wat kleinere tentjes benaderd die hierop aansloten” vertelt Sanne. Nu worden Sanne en Marleen zelf benaderd door de horeca. Een 3e route is dan ook onderweg en de horecazaken rouleren zodat ieder in het zonnetje wordt gezet.

Support your locals

Wat deze wandelingen nou zo leuk maakt voor de Nijmegenaren zit ‘m in deze fijne combi van support your locals en een route met net dat andere straatje waar je nog niet had gelopen. Marleen legt uit dat “sommige stukken horen misschien bij het geijkte rondje maar de kleinere straatjes en verborgen cafeetjes geven juist de inspiratie.”  

Als de horeca straks weer open mag is het nog onduidelijk wat er gebeurt met De Stadswandeling024 en de take-away mogelijkheden. Wel weten Marleen en Sanne dat de horeca dankbaar is voor de wandelaars en ze halen zelf energie uit het mogelijk maken van dit initiatief. Hun wens aan de wandelaars is om lekker buiten actief bezig te zijn en te genieten!

Wil je ook graag De Stadswandeling24 lopen? Kijk dan snel op de Facebook-pagina of Instagram en meld je vanaf woensdag 14.00 uur aan voor het komende weekend!

Fotograaf: Jessie Peters

Dit vind je misschien ook leuk