Twan brengt graag mensen bij elkaar aan de Waalkade

Als er in Nijmegen een grootschalig evenement is, heb je grote kans dat het team van Twan Krebbers het heeft georganiseerd. Twan en zijn team zijn een van de smaakmakers van het uitgaansleven in de stad en onder andere bekend van zijn Matrixx events. “We moeten op een nieuwe manier kijken naar events. Wat is er nog wél mogelijk? De toekomst zit in kleinere evenementen met veel ruimte. En dan zie ik aan de Waalkade veel mogelijkheden voor mooie feestjes.” 

Spelen aan de Waalkade

Voor Twan is de Waalkade vertrouwd terrein. Hij is een geboren en getogen Nijmegenaar en kent het gebied als geen ander. “Als klein jongetje speelde ik al in de buurt van de Waalkade. Heel spannend, want je mocht er eigenlijk helemaal niet komen. Het was een ruige plek waar het niet altijd even veilig was, maar dat had natuurlijk een gigantische aantrekkingskracht op mij en mijn vrienden.”

Ondernemende vibe

“De Waalkade is misschien wel de belangrijkste plek van Nijmegen, hier is de stad immers ontstaan. De Romeinen, de Germanen, Karel de Grote: ze vonden het allemaal een interessante locatie. Er was aan de kade altijd al veel bedrijvigheid, zeker met de haven en het scheepverkeer over de Waal. Die ondernemende, levendige vibe voel je nog steeds als je hier bent en het is precies die vibe die mij inspireert om mooie feesten te organiseren. De Waalkade is er echt een stuk op vooruitgegaan, met schitterende horeca-initiatieven en veel groenvoorzieningen.” 

Matrixx aan de Kade

Nijmegenaren kennen Twan als een van de mannen achter de populaire Matrixx events. Tijdens de Vierdaagse bouwen ze met hun Matrixx aan de Kade altijd één groot feest met bekende Nederlandse artiesten. “Toen ik als jonge Nijmeegse feestondernemer het vuurwerk boven de Waal zag, droomde ik al van mijn eigen event aan de Waalkade. In 2002 heb ik samen met mijn compagnon Matrixx Under The Bridge georganiseerd: een groot festival tijdens de Vierdaagse. Dat was echt kicken, vooral met de Waalbrug op de achtergrond.”

Kleinere events

De tijden zijn veranderd. Grootschalige events zijn voorlopig niet mogelijk en dat heeft gevolgen voor het werk van Twan. Maar deze doorgewinterde ondernemer heeft voor hetere vuren gestaan en ziet kansen. “We kunnen nu even geen grootschalige events organiseren, want massa’s mensen bij elkaar brengen is niet mogelijk. Dus moeten we het kleiner maken. En dan zie ik volop mogelijkheden aan de Waalkade. Er is hier veel ruimte en die kunnen we heel goed gebruiken om het publiek van een event te verspreiden, en toch met elkaar te verbinden.”

Iconische plek  

Hoe er aan de Waalkade wordt gefeest in de toekomst is nog onzeker. Maar dát er gefeest gaat worden, staat voor Twan vast. “De Waalkade is een iconische plek en dat vraagt gewoon om bijzondere evenementen. Hoe groot of klein deze ook zijn. Op het water kun je natuurlijk spectaculaire dingen laten gebeuren. Van een vuurwerk- en lasershow met Oud & Nieuw tot dj’s die op een ponton staan te draaien. De Waalkade gaat echt een hotspot worden in Nijmegen, geloof me maar.” 
 

Dit vind je misschien ook leuk