TOV Vintage: Jeanette is totaal ondersteboven van vintage

| Nathalie van den Heuvel

Jeanette Philipse, eigenaresse van TOV Vintage, is totaal ondersteboven van vintage. Er zullen maar weinig mensen zijn die weten waar het acroniem TOV voor staat. De echte Nijmeegse groeide op met de zoektocht naar antiek. Dit werd haar dan ook met de paplepel ingegoten. IntoNijmegen bracht een bezoek aan de bijzondere winkel van Jeanette en ging in gesprek met de eigenaresse over haar liefde voor oude spulletjes.

Tegenwoordig heeft antiek grotendeels plaatsgemaakt voor vintage, maar wel van de beste kwaliteit en merken. Volgens Jeanette, die ook geen onbekende is in de brocantewereld als interieurstyliste spreekt 'vintage' het huidige publiek meer aan, omdat het meer van deze tijd is.

Verborgen pareltje

TOV bevindt zich “in het mooiste straatje van Nijmegen," verscholen achter de Stevenskerk aan het Sint Stevenskerkhof op nummer 46. Het pand is een typisch kanunnikhuis: een specifiek soort woning die historisch bewoond werd door kanunniken. Zodra je voor de winkel staat, ga je op in de historische en monumentale uitstraling. En zodra je het pandje betreedt, ademt zowel het interieur, de spulletjes als de aankleding vintage. Het enige dat ontbreekt is die typische vintage geur die je zo vaak tegemoetkomt op dit soort plekken. Maar niet bij TOV. Daar zorgt Jeanette wel voor door de kleding goed te wassen voordat ze het zorgvuldig uitstalt in haar bonte winkel.

Bepakt en bezakt

Eens à twee keer per maand gaat Jeanette naar Parijs, waar ze haar slag slaat in haar zoektocht naar vintage vondsten. “Dat klinkt romantischer dan het is,” geeft Jeanette toe. Door weer en wind struint ze vanaf het ochtendgloren de lokale straatmarkten af en speurt ze naar unieke items voor haar winkel. Hierna stapt ze bepakt en bezakt weer de Thalys in. Uit haar winkelassortiment blijkt dat zij telkens in haar missie weet te slagen, want onder andere topmerken als Burberry, Chanel en Hermès maken deel uit van haar goedgevulde winkelassortiment.

Daarnaast kun je je outfit bij TOV complementeren met accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een mooie Louis Vuitton tas of antiek gouden sieraden zoals ringetjes en oorbellen. Hiervoor reist Jeanette speciaal naar Engeland. Maar ook de inrichting van je huis kan verfraaid worden met woonaccessoires zoals kleurrijke vintage lampen, zijden bloemen of een mooie lijst met een foto van Sophia Loren.

Het perfecte plaatje

Ook over de smaakvolle winkelinrichting is goed nagedacht. Ondanks dat Jeanette naar eigen zeggen “maar wat doet,” blijkt dat enkel haar bescheidenheid hier spreekt. Als styliste stond Jeanette in het verleden met haar interieur styling al diverse malen in internationale tijdschriften, gevolgd door het prachtige fotoboek 'Living the Bohemian Dream,' dat ook in te zien en verkrijgbaar is bij TOV. Dit alles toont aan dat Jeanette bijzonder veel gevoel heeft voor uitgebalanceerd stylen. Dat zal het winkelende publiek van TOV ook zeker niet ontgaan!

Met de tijd mee

De winkel is vooralsnog beperkt geopend. Mocht je echter niet in de gelukkige gelegenheid zijn om de winkel fysiek te bezoeken, bestaat er ook de mogelijkheid om al dat moois te bekijken op de sociale media. TOV beschikt zowel over een Facebook-pagina, als Instagram en webshop waar je in alle rust op zoek kunt gaan naar dat ene unieke item of een combinatie daarvan!

Nieuwsgierig geworden? TOV Vintage is geopend op vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en de rest van de week op afspraak. Daarnaast kun je een kijkje nemen op de webshop van TOV www.tovvintagenijmegen.nl.

 

Fotografie: Tycho van Dijk

Dit vind je misschien ook leuk...