Restaurants en cafés gaan 1 juni weer open

De maatregelen omtrent de coronacrisis worden langzaam versoepeld. Restaurants en cafés gaan 1 juni weer open en contactberoepen zijn al geopend. Dat betekent niet meer online proosten, maar weer bij je eigen vertrouwde café. En dat hapje eten? Hoef je niet meer af te halen maar kun je heerlijk bestellen en eten op locatie.  

Restaurants en cafés mogen volgens de richtlijnen van Koninklijke Horeca Nederland open. Uiteraard geldt de 1,5 meter afstand nog steeds. 

De Nijmeegse horeca weer open

Eindelijk mogen restaurants en cafés hun deuren gedeeltelijk openen. Dus een hapje eten of drankje drinken bij jouw favoriete horecatent kan weer! Ook als het zonnetje schijnt, mag je plaatsnemen op het terras en het welverdiende biertje opdrinken. Helaas zit spontaant uit eten er nog niet in, want voortaan moet je jouw plekje reserveren.

Let op: iedere horecazaak heeft naast de verplichte maatregelen ook hun eigen regels opgesteld. Kijk van te voren bij jouw horecazaak hoe zij het aanpakken. 

 

Bekijk hier alle restaurants en eetcafés in Nijmegen

Waar wil je heen?

Als maandag klokslag 12.00u de cafés, lunchrooms en restaurants open gaan, waar ga je dan heen? Dat is een moeilijke keuze... gelukkig heeft Café Samson de lijnen al uitgezet en komt bij Café St. Anneke een incheckbalie waar je door een gastheer of -vrouw naar je plaats wordt gebracht. Je moet wel opschieten als je bij Café Camelot wilt zitten, want hier lopen de reserveringen al binnen en bij Wunderkammer kun je sinds gister reserveren!

Aan tafel met muziek

Wil je neuriend aan tafel zitten? Dat kan bij 't Zotte Lemke. Om te vieren dat Konfituur weer aan tafel mag, gaan zij drie keer een uur lang de ruimte tussen de tafels vullen met amicale muziek. Alles natuurlijk volgens de RIVM-regels.

Iets later open

Tati in Nijmegen-Oost gaat ook weer open met een nieuwe eigenaar. Zij zijn nog even druk met de voorbereidingen en gaan (hopelijk) 6 juni open!

In de zon zitten op een groot terras...

Dat kan bijna, want vrijdag 5 juni opent De Achtertuin officieel haar poorten! Ze geven het hele weekend een voorproef van wat wij de komende drie jaar kunnen verwachten: een groot terras, lekker eten, genoeg te drinken en een relaxte sfeer! 

 

Thuisbezorgd Nijmegen

Als noodoplossing hebben de Nijmeegse restaurants tijdelijke afhaal- en bezorgmogelijkheden aangeboden. Met liefde en passie hebben zij jouw eten gemaakt. Naast dat ze dat voor jou deden, zijn zij (en wij) natuurlijk ook blij met jouw steun. Thuisbezorgd Nijmegen maakte daarom onderstaande video om iedereen te bedanken voor het steunen van de Nijmeegse horeca. 

Bekijk ook ons fotoverslag van het afhaalmoment

Dit vind je misschien ook leuk