Nieuw: REFORM, de eerste Reformer Pilates Boutique Studio in centrum Nijmegen

| Simone Jansen

Met hun ondernemersgeest en passie voor vernieuwing brengen Sharon en Ananda een frisse wind naar Nijmegen met REFORM: The Pilates Boutique. Na het succes van hun eerdere ondernemingen, waaronder Atelier en de geliefde speakeasy bar, komt het niet als een verrassing dat Sharon en Ananda nu weer een fantastisch nieuw concept introduceren. REFORM, geopend in maart, biedt een unieke combinatie van pilateslessen, een gastvrije koffiehoek en een ontspannen sfeer op het levendige Hertogplein. We spreken met Ananda over REFORM.

Vijf jaar geleden kwamen Sharon en Ananda in aanraking met Reformer pilates, sindsdien zijn ze fan. Het was al langer een idee van ze om dit concept naar Nijmegen te brengen, en sinds maart is dit idee werkelijkheid geworden met de opening van REFORM. “We wilden een ruimte creëren waar mensen kunnen samenkomen om te werken aan hun gezondheid, maar ook om te ontspannen en te genieten van heerlijke drankjes,” vertelt Ananda. Bij REFORM draait het om jezelf dat cadeautje gunnen, het is echt een verwennerij voor jezelf.

Passie voor Reformer pilates

Ananda is al vijf jaar actief in Reformer pilates, geïnspireerd door haar achtergrond in yoga en haar frequente bezoeken aan Dubai, waar Reformer al erg populair is. Telkens als ze daar is, zit ze dagelijks op de reformer. "Ik vind het geweldig, omdat het je een enorm gevoel van kracht en controle geeft," legt Ananda uit. "Het is tegelijkertijd speels, vrouwelijk en stoer. Het is de enige sport waar ik áltijd zin heb om naartoe te gaan." Ze vertelt dat je binnen enkele weken al verschil in je lichaam ziet, bovendien helpt het om blessures te voorkomen. 

Reformer in praktijk

De reformer gebruikt veren om verschillende mate van spanning en weerstand te creëren. Door de spanning op deze straps te variëren, kan de intensiteit van de oefeningen worden aangepast aan de behoeften en vaardigheden van de deelnemer. Bij REFORM richten ze zich op kleinschalige groepslessen met maximaal zes personen per les. Op deze manier kunnen ze nauwlettend de houding van elke individuele deelnemer in de gaten houden, waardoor er echt een-op-een interactie plaatsvindt. Samen met jou zoeken ze de balans op tussen inspanning en ontspanning, met focus op adem, beweging, kracht, balans en stretch.

Lessen en niveaus 

Bij REFORM bieden ze lessen aan op verschillende niveaus: Signature Reform, Gym Vibes en Stretch Flow. Elk niveau biedt een unieke ervaring, variërend van klassieke pilates met een fusion twist tot intensieve workouts en ontspannende stretchsessies. Elke les duurt 50 minuten, zodat je een effectieve training kunt volgen die perfect in je dag past. Ananda moedigt ook degenen die het spannend vinden aan om het gewoon te proberen! Voor beginners biedt REFORM speciale lessen aan. Hier kun je alles vinden wat je moet weten voor je eerste reformer les. De Reformer instructeurs (Kim, Cristina, Maureen, Bridget, Lieke en Ananda) zijn opgeleid en klaar om je persoonlijke begeleiding te bieden, ieder in hun eigen stijl.

Self-Care Sunday: pilates, koffie en genieten in de sauna

De ultieme zondag, dat is de Self-Care Sunday bij REFORM! Hoe ziet zo’n dag er uit? “Je begint met een verkwikkend lesje, krijgt vervolgens een groenteshotje om jezelf te verwennen, en kunt daarna ontspannen met een kopje koffie in The Coffee Corner. Misschien besluit je zelfs nog even de sauna in te duiken voor wat extra ontspanning, om daarna heerlijk te douchen.” Je kunt dit ook los inboeken met vriendinnen op elke week van de dag (Self-Care Club). Wil je een keer los naar de sauna? Dat kan! Neem je vriendinnen een keertje mee naar de City Sauna bij REFORM. De kosten zijn €15,- voor 45 minuten sauna en een kop verse thee vooraf. Heerlijk!  

The Coffee Corner 

Zelfs als je niet op de reformer gaat, ben je van harte welkom bij The Coffee Corner. Deze ruimte is ingericht om to-go bestellingen aan te nemen en is vriendelijk voor laptopgebruik. “Op het menu vind je heerlijke opties zoals proteïne shakes, gesmolten bagels, en verrukkelijke mango chia pudding. Onze bedrijfsleider Sanne maakt ook prachtige taartjes, en ze kan zeer smakelijke glutenvrije en veganistische opties maken. Een absolute aanrader is onze bounty cake!” 

Japandi-stijl

De ruimtes zijn volledig in Japandi-stijl, waarbij inspiratie uit Bali en Dubai is gehaald. “Ons doel was om het beste van alle werelden te combineren in één ruimte, zodat je bij ons kunt genieten van een unieke ervaring die al je zintuigen prikkelt,” legt Ananda uit. Bij binnenkomst word je meteen verwelkomd door een heerlijke geur die zweeft door de ruimte, perfect passend bij de ontspannen sfeer van Bali.

Samenwerkingen 

In het realiseren van REFORM en The Coffee Corner hebben Sharon en Ananda samengewerkt met Nijmeegse zaken. Zo is er een COEF merchandisehoek en eet je je gebakje van de mooiste Velv borden, gemaakt door een ondernemer in Nijmegen. Velv opent op 26 mei zelfs een eigen showroom beneden bij REFORM. Neem daar dus vooral ook een kijkje! Heb jij een mooie plek nodig voor een pop-up? Dit kan ook bij REFORM. Er staan regelmatig pop-up evenementen op de planning in samenwerking met andere ondernemers.

Genoeg plannen

“Sinds de opening hebben we ontzettend veel positieve reacties gekregen,” deelt Ananda enthousiast. “Mensen ervaren een heerlijk gevoel de dag na hun Reformer pilates sessie en zijn onder de indruk van de ruimte. De persoonlijke aandacht die we bieden wordt bovendien enorm gewaardeerd.” Sharon en Ananda kijken vol verwachting naar de toekomst van REFORM, met plannen om instructeurs verder te trainen en specialiseren. “Daarnaast streven we ernaar om samen te blijven werken met andere ondernemers in Nijmegen en om pop-up events te blijven organiseren.”

REFORM is maandag t/m vrijdag vanaf 7.00 uur geopend en zaterdag en zondag vanaf 9.00 uur geopend. Meer weten over REFORM? Bekijk hier de website en Instagram

 

Fotografie: Melian Alkemade

Dit vind je misschien ook leuk...