Nieuw in Nijmegen: Hawaiiaanse sferen in Roxy’s Tikibar

| Julie Sudmeier

In november 2022 opende Roxy's Tikibar, van de eigenaren van de gelijknamige karaokebar. De tropische rum- en cocktailbar vervangt de eens populaire ramen-bar aan de Grotestraat. We spraken eigenaren Myrna Ruikes en Daniël Schilling. “De Tikibar is een plek waar je heerlijk kan borrelen, spelletjes spelen en van burgers en nacho’s kan genieten. We hebben de plek zo ingericht dat onze bezoekers nooit zijn uitgekeken.”

Oude stijl in nieuw jasje

Vroeg in de jaren 30 ontstond in de Verenigde Staten een nieuw horecabegrip; Tiki. Ondernemers startten zijn eigen imperium aan horecazaken waarin rum, vruchtensappen en tropische invloeden de basis vormden. Bij Roxy’s Tikibar zie je deze oude Tikistijl nog terug in ieder detail. “Myrna heeft mij een paar jaar geleden meegenomen naar een Tikibar in Berlijn. We werden helemaal verliefd op de stijl.”

“In juli 2022 was de unieke kans daar en zijn we het concept gaan uitvoeren. De Tikibar is een compleet nieuw concept in Nijmegen en omstreken. We proberen de relaxte sfeer, die je bijvoorbeeld ziet bij de Kaaij, hier het hele jaar door aan te bieden,” vertelt Daniël Schilling, mede-eigenaar van Roxy’s Tikibar.

Ontspannen ontsnappen

“Onze cocktails verschillen zo in smaak dat er voor iedere persoon wel de juiste keuze tussen zit,” vertellen de eigenaren. Toch geen zin in een cocktail? Roxy’s Tikibar heeft ook rumbiertjes en drankjes zonder alcohol in de aanbieding. “We willen iedereen de mogelijkheid geven om de Tikisfeer te ervaren,” vertelt Myrna Ruikes, mede-eigenaresse van de Tikibar.

Een plek waar je even je drukke leven kan vergeten. Myrna vertelt: “Als je hier door de deuren stapt, heb je het idee dat je je in een andere wereld bevindt. De hele bar staat vol met spullen die bij de Hawaiiaanse en polinesische sfeer horen en niet te vergeten de gezellige kleurtjes die het zomerse gevoel nog meer aanwakkeren. Bij ons heb je alle tijd om te genieten onder het genot van een lekkere cocktail, snacks of een zalige burger. Daarnaast hebben we een spelletjeshoek waar je de tijd nog gezelliger mee kan maken.”

Van karaoke tot cocktails

Roxy’s is al bekend van de Roxy’s karaokebar. Beide tenten gebruiken een werkstijl waar de eigenaren erg trots op zijn. Myrna legt uit: “We vinden het heel belangrijk dat we sámenwerken met onze werknemers. Op deze manier heeft iedereen invloed op de uitwerking van Roxy’s Tikibar. Onze werkneemster Thea heeft samen met mij de hele menukaart opgezet. En manager Alex heeft zich volledig ingezet voor de cocktailkaart. Zonder onze werknemers waren wij nu niet waar we nu staan.”

“We zitten nu op ongeveer 30 verschillende cocktails. Vanaf het moment dat we de sleutel kregen, hebben we Alex meegenomen in het hele proces. In zijn manager-rol heeft hij al het onderzoek gedaan naar de cocktails die op onze kaart staan,” vertelt Daniël. “Hij is een wandelend boek over de leuke feitjes en details van de drankjes. Alex is een groot onderdeel van onze huiselijke sfeer. Dat krijgen we ook veel terug van gasten.”

Wat Roxy’s Roxy’s maakt

Daniël gaat verder: “We houden het team zo klein mogelijk zodat er niet iedere dag iemand anders achter de bar staat. Dat doen we niet alleen voor de naam, maar ook voor de werknemers zelf. Op de werkvloer gebruiken we géén top-down communicatie, maar Myrna en ik staan er echt naast. Dat is wat Roxy’s Roxy’s maakt.”

Roxy’s bestaat in juni al vijf jaar. Dat moet natuurlijk gevierd worden! Myrna: “natuurlijk bestaat de Tikibar in juni nog geen vijf jaar, maar Roxy’s wel. Wij zijn van mening dat de Tikibar daar ook onder valt. Vandaar dat de karaokebar en de Tikibar een groot feest zullen geven." Op 3 juni wordt het jubileum groots gevierd in Roxy's Tikibar én Karaokebar. Mis het niet! 

Roxy’s Tikibar is te vinden op Grotestraat 12. Meer informatie is te vinden op www.roxystikibar.nl.