Nieuw in Nijmegen: Eet-bar Loek op het Faberplein

| Amy Ruiters

In hartje Nijmegen vind je het Faberplein en dit pleintje kent al vele leuke zaakjes. Van koffie en lunch tot cocktails en bier, de Fabergroep bestaat o.a. uit maar liefst vijf zaken op dit plein. En nu met de nieuwste toevoeging: Eet-bar Loek. Voorheen heette dit de Fuzz, gelegen op het hoekje van het plein met een heerlijk terrasje onder de bomen. Marit van Hoeve heeft haar passie voor de horeca ingezet om samen met haar collega’s dit zaakje met een nieuw concept op de kaart te brengen en wij gingen een kijkje nemen.

De voorganger van Loek was door de Fabergroep overgenomen van de vorige eigenaren en toendertijd was ervoor gekozen om zowel de naam als het concept te houden. Dit bestond vooral uit veel koffietjes, lekker rustig zitten en studeerplekjes. De zaak kreeg al snel een alcoholvergunning, alleen de switch van koffieleuten naar een wijntje kwam maar niet van de grond. Hoewel de Fuzz zijn kwaliteiten had, werd het al snel duidelijk dat dit misschien niet de beste toevoeging was aan het Faberplein en dat verandering een goed idee zou zijn. Zodoende ging o.a. Marit aan de slag; “we besloten om het uiterlijk van de zaak te veranderen en dan ook maar de naam, want het was tijd voor een nieuw imago.”

Bijzonder aan het nieuwe imago is dat de focus op eten groot is en de grens tussen lunch en diner verdwijnt. De chef van de Fuzz, Maria, is gebleven in deze overgang en Marit vertelt enthousiast “zij kan ontzettend goed koken, dus dan zou het zonde zijn om gewoon een tosti of smoothiebowl op de kaart te zetten.” Dit zal je dan ook niet vinden bij Loek wel is deze eet-bar vegetarisch, “al hebben we wel soms een stukje vis op de kaart, omdat we merken dat ondanks vegetarisch zijn er vaak vis wordt gesnoept” geeft Marit lachend toe.

Loek biedt je iets anders dan je gewend bent. “Mensen de ervaring geven dat ze vlees niet missen bij het eten, maar wel écht heel lekker kunnen eten” is hoe Marit hoopt dat Loek wordt ervaren. Het is dus vegetarisch en zonder 'vleesvervangers'. De focus ligt op het originele gebruik van groente in de maaltijd en dat zorgt voor een verrassende kaart. Een curry als lunch bestellen wordt aangemoedigd en het personeel van Loek staat klaar om hun concept en ervaringen met je te delen. De kaart is klein en de gerechten wisselen snel door, hierdoor vormt Loek een toegankelijke plek om met je vrienden te eten. Ook als je gewoon komt borrelen zit je bij Loek goed, want de drankenkaart is variërend met speciaalbieren en wijnen.

Het opstartende zaakje hoopt je te interesseren en je met goede ervaringen to weer ziens te wensen. Op eetbarloek.nl vind je meer informatie en zoek je nog een (bij)baantje en houd je van vegetarisch koken? Stuur dan een mail naar info@eetbarloek.nl en wie weet kan Maria je nieuwe dingen leren. Hopelijk ziet Marit je snel verschijnen bij Loek op het Faberplein!

Fotograaf: Tycho van Dijk

Dit vind je misschien ook leuk...