Nieuw in Nijmegen: Bar Nobel – dé stapkroeg voor 23-plussers

| Hilde Damen

In de steeds gezelliger wordende Grotestraat, grenzend aan de Grote Markt, vind je sinds mei 2022 een kroeg waar je ‘ouderwets’ kunt stappen. Ieder weekend opent Bar Nobel haar deuren voor 23+ publiek. Een stapcafé zoals je dat gewend bent, alleen dan voor een wat ouder publiek. Zingen jij en je vrienden graag mee met Nederlandstalige klassiekers of ben je juist gek op bekende guilty pleasures? In beide gevallen ben je bij Bar Nobel aan het juiste adres.

Een ouder publiek

De eigenaar van Bar Nobel, Robert Gushlow, vond het tijd voor nog een bruin café in Nijmegen. Maar dan vooral een café voor publiek dat al een tijdje student-af is. ‘Ben je klaar met studeren en wil je nog wel lekker uitgaan tussen leeftijdsgenoten, dan is Nobel de ideale plek om naartoe te gaan,’ vertelt Robert. Bar Nobel is het afgelopen jaar een begrip geworden onder de twintigers en dertigers in Nijmegen. Wekelijks zit de bar in de vroege avond al vol met mannen en vrouwen die graag 'vroeg pieken'.

Meezingen met muziek van vroeger

De muziek bij Bar Nobel roept een gevoel van nostalgie op. Ongegeneerd meezingen met Acda en De Munnik en André Hazes, of even terug naar de 90’s met de Spicegirls. Dit wordt afgewisseld met disco en andere muziek waar je een dansje op kunt wagen. Qua muziek wordt er dus zeker ingespeeld op waar de gasten behoefte aan hebben. Sinds kort nodigt Robert iedere eerste zaterdag van de maand een DJ uit, te beginnen bij 4 maart. ‘De DJ weet je vaak dat ‘Oja-gevoel’ te geven door de plaatjes te draaien waarvan jij van was vergeten dat ze bestaan.’

 

Cocktails

Naast de grote hoeveelheid (speciaal)biertjes die er wekelijks worden getapt, zijn de cocktails bij Bar Nobel zeker ook populair. Vanaf een uurtje of tien worden er Pornstar Martini’s en Espresso Martini’s aan de gasten geserveerd. Robert gaat binnenkort de cocktailkaart nog meer uitbreiden. Hij hoopt in de toekomst ook een borrelkaart te kunnen realiseren, zodat ook in de namiddag uitgebreid kan worden genoten van hapjes en drankjes.

Relaxte sfeer

Bar Nobel staat voor een ongedwongen sfeer en is toegankelijk voor bijna iedere 23-plusser die van een avondje uit houdt. Na bijna een jaar hoort hij nog steeds van gasten hoe blij ze zijn met een plek als Bar Nobel. Sociaal, vriendelijk en vooral omringd door leeftijdsgenoten.

Benieuwd naar Bar Nobel? Stap er binnenkort eens binnen op Grotestraat 7, Nijmegen! Bar Nobel is van dinsdag t/m zaterdag geopend vanaf 18.00 uur.

 

Fotografie: Bob Janssen

Dit vind je misschien ook leuk...