De Zomerfabriek pop-up terras: interview met Bas Hoebink

| Amy Ruiters

Nijmegen biedt geweldige locaties om op de zwoele zomeravonden te genieten van een hapje en drankje. En toch komt het wel eens voor dat een plekje vinden een hele opgave blijkt te zijn. Dit wás het geval in het Honigcomplex maar nu niet meer! De Meesterproef en First Things First konden het niet langer aanzien dat op drukke vrijdagen en zaterdagen mensen dwaalden door de fabriek zonder een plek te vinden om neer te ploffen en te genieten. En daarom, en natuurlijk om deze mooie fabriek nog een jaar te laten stralen, zijn ze de Zomerfabriek gestart!

De Zomerfabriek is een pop-up terras. Je leest het goed, dit terras wordt op gepopt voor de genietende Nijmegenaar die zich op vrijdag en zaterdag verplaatst naar het terras. In het Honigcomplex, in het verlengde van het terras van First Things First, kun je je plekje vinden. De bar staat al klaar en zoals Bas Hoebink, eigenaar van de Meesterproef en Blackfox, het omschrijft “echt een leuke plek zonder poespas, echt een zomerterras.”

Iedere vrijdag en zaterdag tot en met augustus, vanaf half zes tot een uurtje of twaalf, staat de Zomerfabriek klaar om jou van een lekker plekje te faciliteren. Heerlijk borrelen en ook lekker eten staat voorop. Het pop-up concept heeft een originele twist waardoor je ieder weekend terug wilt komen, want de dinerkaart wordt steeds weer gewisseld. De Zomerfabriek werkt namelijk samen met allerlei restaurateurs en cateraars die slechts een klein (of geen) terras hebben of vaak op festivals en events te vinden zijn, en nu dus ook bij de Zomerfabriek! Op Instagram vind je de laatste updates over het wekelijkse menu. Of laat je verrassen en kom gewoon langs!

De passie voor dit project ligt gegrond in het creëren van mogelijkheden om genieten voor iedere bezoeker aan de Honigfabriek mogelijk te maken en vol enthousiasme is dit dan ook gerealiseerd. Lekker laagdrempelig, makkelijk neerploffen voor een borrel en heerlijk easy going. En als je meer bent van de handjes uit de mouwen steken, de Zomerfabriek is nog opzoek naar enthousiaste mensen die iedereen in de watten willen leggen.

Fotografie: Bob Janssen

Dit vind je misschien ook leuk