Nieuw in Nijmegen: De Pindakaaswinkel - Aan pindakaas geen gebrek

| Eline Driessen

Vanaf het moment dat je De Pindakaaswinkel binnenstapt, waan je je in een pindakaaswalhalla. Overal waar je kijkt staan potten pindakaas, met smaken waar je misschien nooit van had durven dromen. Maar het is niet zomaar een potje pindakaas. Achter dit oer-Hollands broodbeleg gaat nog veel meer schuil.

Het begon allemaal met pindakaasliefhebber Michiel, bedenker en eigenaar van De Pindakaaswinkel. Volgens Michiel was de variatie van pindakaas maar ondermaats, dus begon hij aan zijn keukentafel verschillende smaken te combineren. En zo ontstond de eerste pindakaaswinkel van Nederland.

Van klassiek tot exotisch

Inmiddels zijn er al achttien Pindakaaswinkels in Nederland te vinden en zijn zij vanaf afgelopen september ook in Nijmegen van de partij. Naast de klassieke pindakaas zijn er ook specialere en exotische pindakazen te vinden. Zowel liefhebbers van hartig eten als de echte zoetekauwen kunnen hier hun hart ophalen. Zo is er pittige pindakaas met chilipeper en citroengras, maar ook pindakaas met stukjes witte chocolade of stroopwafel en kaneel.

Goed voor mens en natuur

Het doel van De Pindakaaswinkel is om de lekkerste pindakaas van de wereld te maken. Maar wat maakt deze pindakaas anders dan anderen? De producten worden met liefde en zorg gemaakt, maar het is natuurlijk ook belangrijk om de juiste ingrediënten te gebruiken.

De pindakazen van De Pindakaaswinkel zijn niet alleen lekker, ze zijn ook nog eens goed voor mens en natuur. Pindaplanten nemen namelijk voedingstoffen en stikstof op en zetten dit vervolgens af in de aarde. Hierdoor wordt de aarde door de pindaplant zelf bemest en komt er dus geen kunst- of dierlijk mest aan te pas. Ook wordt de pindakaas gemaakt met kokosolie in plaats van palmolie. Gezondheid staat hoog in het vaandel bij De Pindakaaswinkel. De pindakaas bestaat uit minimaal 88% pinda’s en wordt er in de basis geen extra suikers en zout aan toegevoegd. Een gezonde snack dus!

Zelf aan de slag

Van al die verschillende smaken hoef je geen keuzestress te krijgen. Gelukkig ben je bij De Pindakaaswinkel welkom om de pindakaas te proeven. Maar je kan ook zelf aan de slag. De Pindakaaswinkel organiseert namelijk workshops waar je meer leert over de pindakaas. Natuurlijk ga je ook je eigen ideale pindakaas ontwikkelen. Wie weet ben jij binnenkort ook een echte Pindabaas!

 

Fotograaf: Heyta Melssen 

Dit vind je misschien ook leuk...