8x vegetarische restaurants in Nijmegen

Wat zijn nou dé plekken om vegetarisch te eten? In Nijmegen is er een hoop keuze. Wij hebben voor jou een aantal vegetarische restaurants op een rijtje gezet:

1. Tati

Bij Tati is het echt een vegan-feestje, en dus ook vegetarisch. Alle gerechten op het menu zijn hier veganistisch. Je komt hier dus níks te kort als vegetariër. In een fijne en gezellige sfeer kun je hier van bijvoorbeeld een lekkere cheeseburger of curry genieten.

2. Maoz Falafel

Genieten van culinaire ervaringen uit het Midden-Oosten, dat doe je bij Maoz Falafel. Hier is de menukaart vrijwel helemaal vegan. Je mag hier je eigen broodje falafel vullen met allerlei lekkere salades en sauzen (waar ze zelfs bekend om staan!). Dat belooft veel goeds.

3. Credible

Hotel Credible is een plek om werken, feesten, slapen en eten. Je hebt er all day breakfast, lunch, diner en borrelhapjes, maar ook hotelkamers, boeken, muziek en spelletjes. De kaart is ook divers en ruim: hoewel er dierlijke producten op staan, zijn de meeste gerechten vega(n)!

4. Café de Plak

Café de Plak heeft een uitgebreide keuze aan vegetarische gerechten. Je kunt hier ook veganistisch eten. De hoofdgerechten worden hier geserveerd met twee salades en een warme groente. Daarnaast worden de gerechten geserveerd met handgesneden frites, rijst of een aardappelgerecht. Probeer ook eens de beroemde kaasgehaktbal! Daar is nu ook een veganistische versie van.

5. Restaurant De Nieuwe Winkel

Ze koken hier om de wereld beter te maken. De Nieuwe Winkel gebruikt planten: botanische gastronomie. Ze zoeken toepassingen voor eetbare planten. Een geschikte plek voor vegetariërs. Smaak staat hier voorop en ze proberen je hier écht te verwonderen. Met planten van zowel dichtbij als ver weg. Ooit al een Japanse bergasperge geproefd? Hier kan dat! Laat je verrassen door dit restaurant met twee Michelinsterren.

6. Cali

Op de kaart van Cali staan allerlei verschillende lekkere opties voor vegetariërs. Het is een jonge, hippe plek waar je de hele avond gezellig kunt dineren. Je bestelt hier heerlijke vegetarische én vegan maaltijdplanken.

7. Bhalu

Een gezellige plek met een huiselijke sfeer waar ze ‘balance bowls’ serveren. Bijvoorbeeld met spice noedels, lekker! Bij Bhalu word je je bewust van de balans in jouw lichaam of geest. Je kunt hier zelfs een klas yoga volgen. Zo kom jij helemaal tot rust.

8. Veggie India

Bij Veggie India (voorheen Thali Express) geniet je van de Indiase Thali. Dat is een Indiase schaal waar verschillende kleine porties gerechten en andere culinaire heerlijkheden op geserveerd worden. En alles is helemaal vegetarisch! De samenstelling van de thali’s wisselen om de tijd af. En als je liever thuis op de bank geniet van Indiase gerechten, kun je ook afhalen of bestellen.

Dit vind je misschien ook leuk