8x tips voor studenten tijdens de lockdown

De deuren van de horeca, winkels en sportscholen sluiten weer. Er blijven weinig opties over voor leuke activiteiten. Maar niet getreurd, wij kijken graag naar de opties die er wél zijn. Daarom hebben wij speciaal voor jou dé tips voor studenten tijdens de lockdown. Ook deze lockdown komen we door!

1. Haal een koffie-to-go tijdens je wandeling

Even de benen strekken en een frisse neus halen: dat doet een mens veel goeds! Geniet van de mooie natuur tijdens een ommetje in de stad, en haal tussendoor of achteraf een koffie-to-go. Vraag iemand mee op je wandeling, of ga alleen en zet een podcast of muziek op. Momenteel zijn ook de Nijmeegse Winterweken. Dat maakt een avondwandeling extra bijzonder, want er zijn prachtige lichtsculpturen te vinden in de stad.

2. Plan een belafspraak in met je vrienden of familie

Het is belangrijk dat je contact blijft houden met je vrienden en familie. En dat kan natuurlijk ook gewoon via het beeldscherm! Stuur gewoon eens een appje naar een vriend of vriendin, of naar je oma of opa. Vraag hoe het met ze gaat en of ze zin hebben om te bellen. Het is voor iedereen lastig, en ook jij kan het verschil maken voor een ander. Als we elkaar steunen, komen we samen de lockdown door.

3. Een heerlijk diner, gewoon thuis

Haal met je huisgenoten eten bij jullie favoriete restaurant en steun ook nog eens de horeca daarmee! Zo hoef je een avondje niet te denken over wat je gaat maken en kun je ook gezellig met zijn allen bij elkaar zitten. Neem hier een kijkje naar afhaalrestaurants in Nijmegen.

4. Online shoppen of afhalen bij winkels

Paniek! Een lockdown en er staat nog van alles op je wensenlijstje! Je moet nog een oudjaarsoutfit kopen, spelletjes om de lockdown door te komen, een nieuwe winterjas… Gelukkig kun je genoeg online halen of op afspraak afhalen! Steun de Nijmeegse ondernemers en neem een kijkje op de online webshops. Of maak gebruik van Click & Collect. Je kunt dan je producten bestellen en op afspraak afhalen bij winkels in Nijmegen.

5. LUX bij je thuis

Door de lockdown worden ondernemers extra creatief. Zo ook LUX, die ‘LUX bij je thuis’ biedt. Dat houdt in dat jij van Film & Food-pakketten van Café LUX mag genieten in jouw eigen woonkamer. Je tovert je studentenkamer zo om tot filmzaal! Je krijgt toegang tot de online filmzaal Picl en lekkere hapjes en drankjes uit het LUX-assortiment. Daarnaast is LUX ook open voor take-away.

6. Luister- en leesplezier

Weet je niet wat je in je vrije tijd kunt doen nu je niet meer spontaan een feestje kan pakken? Dat snappen wij maar al te goed! Onder het mom van support your locals, tippen wij graag naar Nijmeegse podcasts, boeken en manieren om je favoriete feestje niet te hoeven missen. Zo verveel jij je zeker niet in de lockdown!

7. Maak een historische wandeling

Misschien ben je je standaard ommetje inmiddels wel beu. Altijd maar hetzelfde zien. Je wilt ook een keer wat anders! Als tip kun je een wandeling door Nijmegen maken en monumenten in Nijmegen bekijken. Ontdek de geschiedenis van de oude stad Nijmegen en maak jouw wandeling nog leuker!

8. Sporten in het nieuw jaar 

Staat er op jouw lijstje van goede voornemens voor 2022 dat je (meer) wilt gaan sporten? De lockdown zit jou zeker niet in de weg, want je kunt online jouw sportartikelen shoppen. Voor hardlopen, wandelen, thuis fitnessen, noem maar op! Alles om er een sportief jaar van te maken.

Dit vind je misschien ook leuk...