Stevenskerk

De laatgotische Stevenskerk vind je in het hart van Nijmegen, de oudste stad van Nederland. Stap de kerk binnen en je bent direct onder de indruk.

De hoge elegante gewelven, de schitterende lichtinval door de vensters, de eeuwenoude graven, een spectaculaire rij kroonluchters: je weet eenvoudigweg niet waar je kijken moet als je de Stevenskerk binnenwandelt! Tegelijkertijd straalt het gebouw een serene rust uit. Dit imposante monument doet iets met je, ráákt je. Zeker als je het befaamde Königorgel hoort spelen of het praalgraf van Catharina van Bourbon bestudeert; beide zijn monumenten van Europees topniveau. Een bezoek aan de Stevenskerk is een belevenis.

De Stevenskerk en de stad Nijmegen zijn door de eeuwen heen met elkaar verweven geraakt; sinds de naoorlogse restauratie en herbouw van de St. Stevenstoren is de kerk een geliefd symbool van de stad. Daarnaast functioneert het monument als een multifunctioneel gebouw waar gedurende het hele jaar vele culturele en maatschappelijke activiteiten plaatsvinden. Welkom!

Prijzen

  • VolwassenenGratis
  • KinderenGratis

Kenmerken

Reviews

Lees de ervaringen van bezoekers

Bekijk de reviews van bezoekers die al een bezoek aan deze locatie hebben gebracht.

Bekijk alle reviews op tripadvisor

Hier vind je ons

Lees over ons

Literaire preken op zondag in de Stevenskerk

Bibliotheek Gelderland Zuid en Stichting Stevenskerk Nijmegen organiseren zes literaire preken op zondag. Vanaf de kansel in de Stevenskerk spreken spraakmakende auteurs de bezoekers toe.
Meer lezen