6x bioscopen en evenementen in Nijmegen om de mooiste films te zien

Nijmegen is een echte filmstad! De Waalstad kent verschillende bioscopen waar de nieuwste kaskrakers en beste arthouse films draaien. En niet alleen dat, door het jaar heen worden er meerdere filmfestivals en filmevenementen georganiseerd! Pak de popcorn en gaat er eens lekker voor zitten. 

1. Arthouse LUX

Liefhebbers van arthouse-films komen in LUX aan hun trekken. LUX is het grootste arthouse van Nederland en biedt een onafhankelijk en vrijzinnig podium in Nijmegen voor nieuwe ontwikkelingen in kunst, cultuur en media. Daarnaast is LUX ook een bruisend en gastvrij café-restaurant, waar je kunt flexwerken, samenkomen, en kunt napraten over films en voorstellingen.

2. VUE Walstraat

De VUE Walstraat is in 2021 verbouwd en is geopend met acht high-end zalen, nieuw geluid, beter beeld en een splinternieuwe foyer.  In de superzachte, leren stoelen bepaal je zelf hoe ver je achterover wil liggen. Hoe relaxed is dat! Daarbij hebben deze elektrische stoelen ook een eigen tafeltje, handig om je verse popcorn op te zetten!

3. Pathé Nijmegen

De allernieuwste blockbusters zie je natuurlijk in Pathé Nijmegen. Deze bioscoop heeft maar liefst 1911 stoelen verspreid over 8 zalen. Zaal 1 is uitgerust met Dolby Atmos met Laser Projectie en zaal 8 met 4DX. Zo beleef je de films op de allerbeste manier. 

4. CineTwins 

CineTiwns in Malden, iets buiten Nijmegen, is er voor de filmliefhebber die een luxe bioscoopervaring zoekt. Gasten kunnen voor en tijdens de voorstelling een hapje en een drankje bestellen via de website of door op de serviceknop te drukken. De bestelling wordt in de zaal uitgeserveerd!

Filmfestivals in Nijmegen

5. Go Short

Filmliefhebbers hebben in Nijmegen genoeg te ontdekken! In april vindt jaarlijks het kortefilmfestival Go Short plaats. In vijf dagen zie je hier het beste van wat korte films te bieden hebben. Naast het competitieprogramma biedt Go Short diverse focusprogramma’s en een uitgebreid randprogramma voor filmmakers, publiek en andere betrokkenen.

6. InScience 

Houd je meer van documentaires? Dan ben je op wetenschapsfilmfestival InScience op je plek. In maart zie, leer en ervaar je hier gedurende vijf dagen alles over de meest recente en baanbrekende wetenschap. Tijdens het festival ontmoeten internationale topwetenschappers, filmmakers en publiek elkaar om wetenschappelijke inzichten te delen.

Dit vind je misschien ook leuk...