6x bioscopen en evenementen in Nijmegen om de mooiste films te zien

Nijmegen is een echte filmstad! De Waalstad kent verschillende bioscopen waar de nieuwste kaskrakers en beste arthouse films draaien. En niet alleen dat, door het jaar heen worden er meerdere filmfestivals en filmevenementen georganiseerd! Pak de popcorn en gaat er eens lekker voor zitten. 

1. Arthouse LUX

Liefhebbers van arthouse-films komen in LUX aan hun trekken. LUX is het grootste arthouse van Nederland en biedt een onafhankelijk en vrijzinnig podium in Nijmegen voor nieuwe ontwikkelingen in kunst, cultuur en media. Een plek waar ruimte is voor spraakmakende programma’s, van arthouse films en vlakkevloertheater, tot dans, muziek, debat en gesprek, en alle combinaties daarvan. Daarnaast is LUX ook een bruisend en gastvrij café-restaurant, waar je kunt flexwerken, samenkomen, en kunt napraten over films en voorstellingen.

''Bovenal zijn we onafhankelijk en vrijzinnig, en continu in beweging. Met onze kleinschalige en vernieuwende programmering hopen wij onze bezoekers te inspireren. Uit te dagen. Andere perspectieven te bieden. Anders te kijken. Naar jezelf en de wereld.'' - LUX

2. VUE Walstraat

De VUE Walstraat is in 2021 verbouwd en is geopend met acht high-end zalen, nieuw geluid, beter beeld en een splinternieuwe foyer. De oppervlakte van de bioscoop is circa 3 keer zo groot als voorheen. En dat niet alleen, alle 8 zalen worden voorzien van DeLuxe stoelen. In deze superzachte, leren stoelen bepaal je zelf hoe ver je achterover wil liggen. Hoe relaxed is dat! Daarbij hebben deze elektrische stoelen ook een eigen tafeltje, handig om je verse popcorn op te zetten!

3. Pathé Nijmegen

De allernieuwste blockbusters zie je natuurlijk in Pathé Nijmegen. Deze bioscoop heeft maar liefst 1911 stoelen verspreid over 8 zalen. Zaal 1 is uitgerust met Dolby Atmos met Laser Projectie en zaal 8 met 4DX. Zo beleef je de films op de allerbeste manier. 

4. KloosterKino

KloosterKino is eigenlijk geen bioscoop, maar een terugkerend evenement. Maar omdat KloosterKino veel samenwerkt met andere evenementen en bioscopen, verdient het zeker een plek in dit lijstje. Drie keer per jaar laat KloosterKino de beste korte animatiefilms van over de hele wereld zien in een gezellige setting. De vertoningen vinden plaats in een historisch klooster, dat dateert uit 1909. KloosterKino toont werk van jonge filmmakers, maar besteedt ook aandacht aan klassieke animatiefilm.

Filmfestivals in Nijmegen

5. Go Short

Filmliefhebbers hebben in Nijmegen genoeg te ontdekken! In april vindt jaarlijks het kortefilmfestival Go Short plaats. In vijf dagen zie je hier het beste van wat korte films te bieden hebben.

6. InScience 

Houd je meer van documentaires? Dan ben je op wetenschapsfilmfestival InScience op je plek. In november zie, leer en ervaar je hier gedurende vijf dagen alles over de meest recente en baanbrekende wetenschap

Dit vind je misschien ook leuk...