5x dingen doen in Nijmegen-Oost

Benieuwd naar wat er allemaal te doen is in Nijmegen-Oost? Na het lezen van dit artikel weet je precies waar je moet zijn wanneer je zin hebt in een lunch, een wandeling, het bezoeken van een hotspot of een activiteit!   

1. Ontbijt, lunch of diner

Voor een lekker ontbijtje kun je terecht bij Brasserie Jolie. Ook bij Banketbakkerij-Chocolaterie Looijenga kun je terecht voor de lekkerste broodjes of zoete snacks. Wil je liever ergens zitten? Dan kun je bij Tati terecht voor heerlijk vegetarische of veganistisch ontbijtje. Dit serveren ze in een gezellige huiskamersfeer. De Knollentuin verkoopt sinds 1974 ambachtelijk gebakken brood en banket. Alles wat de Knollentuin verkoopt, is 100% biologisch en vegetarisch. 

Zin om 's avonds een hapje te eten in deze gezellige wijk? Er zijn genoeg dineropties in Nijmegen-Oost. Waan je in Berlijnse sferen bij Bistrobar Berlin. Voor een heerlijk bord dampende pasta kun je terecht bij Bar Pasta. De franse eigenaren van La Bella Escuse laat je kennismaken met heerlijke Franse wijnen en authentieke smakelijke Franse gerechten. Meer zin in een low-key hapje en drankje? Breng dan een bezoek aan GLASWERK. Eet je het liefst vegetarisch? Dan kun je het beste terecht bij Toko Oost. Hier hebben ze een bijzondere menukaart die regelmatig wisselt: elke week maakt Noortje nieuwe vegetarische gerechten met veel groenten. 

Ook zijn er genoeg plekken om gezellig een drankje te drinken. Bij Café De Kroon is er altijd wel iets te beleven. Ze organiseren pubquizen, jazzsessies, proeverijen en borrels. Proeflokaal Beij Ons is een speciaalbiercafé met een eetfunctie, maar vooral ook een ontmoetingsplek voor de wijk Nijmegen-Oost. In 2009 werd Café Jos gekozen als beste café van Nederland. Nog steeds serveren zij een groot assortiment met hoge kwaliteit. 

2. Een blokje om

Wil je Nijmegen-Oost te voet ontdekken? Met de Historische wandelroute van Romeins Nijmegen-Oost wandel je langs punten waar het Romeinse leger zijn stempel op heeft gedrukt. De wandeling is circa 5 kilometer lang.

Bottendaal is een van de populairste wijken van Nijmegen-Oost. En ommetje Bottendaal laat je verrassende kanten zien van de wijk die vol groen, geschiedenis en bedrijvigheid is. De wandeling is 2,7 kilometer lang.

Het kleine stadsbosje Vrouwendaal heeft een van de mooiste uitzichten van Nijmegen. Het maakt deel uit van de groene noordrand van de stuwwal die Nijmegen scheidt van de Ooijpolder. Door het hoogteverschil heeft de plek een prachtig uitzicht op de Ooijpolder. 

3. Dé hotspots

Bottendaal 

Bottendaal is een gezellige wijk in stadsdeel Nijmegen-Oost. Het is er knus met veel cafés en restaurants waar heerlijk geborreld wordt. Als je Nijmegen al wat langer kent of er woont, dan weet je: deze wijk mag je niet missen! In deze wijk vind je ook De Thiemeloods en de Paraplufabrieken

Hortus Nijmegen

In Groenwoud ligt Hortus Nijmegen. De Hortus Nijmegen kent twee tuinen: de Botanische tuin en de Theetuin. Ze worden gescheiden door de Beukenlaan. En de tuinen grenzen aan het terrein van de Universiteit en aan de spoorlijn Mook. De tuinen bieden ruimte voor wandelen, stil genieten, fotograferen of het volgen van workshops.

4. Activiteiten voor jongeren

De jongerenwerkers van Bindkracht10 zijn er voor alle jongeren (onder de 23 jaar) uit de wijk. Ze ondersteunen jou bij al je talenten, vragen en ideeën. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd waar jij naartoe kunt gaan. Jongerenwerker Adil el Helali uit stadsdeel Nijmegen-oost geeft vijf leuke tips!

5. Sporten

In het overdekte Erica Terpstra Sportfondsenbad kun je terecht voor abonnementszwemmen, recreatief zwemmen, zwemlessen. Ook kun je deelnemen aan verschillende aquasporten. 

Wil je liever wat krachttraining doen? Dat kan bij Sportloods Oost. Hier doen ze aan functionele training: dat betekent dat er weinig gebruik wordt gemaakt van fitnessapparatuur en meer van losse materialen. De trainingen worden aangepast op jouw doelen en mogelijkheden. 

Dit vind je misschien ook leuk...