5x deze films wil je in december zien

Zin om binnenkort een bezoekje te brengen aan de bioscoop? Nijmegen is een echte filmstad! De Waalstad kent verschillende bioscopen waar de nieuwste kaskrakers en beste arthouse films draaien. Wij vertellen je welke films je in december echt niet mag missen.

1. Hotel Sinestra

Tijdens een skivakantie in het Zwitserse Hotel Sinestra wenst Ava in een boze bui haar overbezorgde ouders weg. De volgende morgen aan het ontbijt zijn alle volwassenen ineens verdwenen. Het feest barst los, want nu kunnen de kinderen alles doen wat ze zelf willen! Maar dan ontstaat, opgezweept door de opmerkelijke kinderachtige Jonas, een gevaarlijke situatie waardoor het hele hotel zonder stroom komt te zitten. Ava en haar nieuwe vrienden zetten alles op alles om hun ouders terug te vinden zodat ze samen kerst kunnen vieren.

 

2. Love Actually

De nieuwe premier wordt verliefd op het meisje dat hem thee brengt, terwijl zijn zus huwelijksproblemen heeft. Een vader en zijn stiefzoon moeten het verlies van de moeder verwerken, terwijl de zoon verliefd is op een klasgenote. Dit is Richard Curtis in optima forma. De schrijver van Four Weddings and a Funeral én Blackadder levert wederom een hilarisch geschreven verhaal, perfect gecast, met een lach en een traan. Een van de beste kerstklassiekers aller tijden. Release: 25-12-2022. Het ideale moment om met je kerstmuts deze iconische film op het grote doek te bewonderen.

 

3. Violent Night

Violent Night is een film van 87North, het productiehuis van actiefilms als Nobody, John Wick, Atomic Blonde, Deadpool 2 en Fast & Furious: Hobbs & Shaw. Het is een duistere kerstthriller met een duidelijke boodschap: zet altijd in op rood. Een team huurlingen breekt op kerstavond in bij een rijke familie en neemt iedereen in huis in gijzeling. Maar ze hebben niet gerekend op de aanwezigheid van de kerstman, gespeeld door David Harbour (Black Widow, serie Stranger Things). Ze komen er snel achter dat de lieve kindervriend ook een heel andere kant heeft.

 

4. De Acht Bergen

De Acht Bergen vertelt het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno, een jongen uit de bergen. In hun levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro de wereld over terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg. Ondanks hun totaal verschillende levens, blijft de vriendschap uit hun kinderjaren ogenschijnlijk onverwoestbaar. Een film over liefde tussen mensen, eenzaamheid, houvast, familierelaties en verknochtheid aan een streek.

 

5. Go Short - kortefilmfestival 

Tijdens de Nijmeegse Winterweken kun je in het voormalige pand van Bioscoop Carolus aan Plein ’44 terecht voor een winters programma op het gebied van korte film. Uiteraard verzorgd door Go Short, hét kortefilmfestival van Nederland. Het programma is geschikt voor alle leeftijden. Data: woensdag 28 dec: 15:00-18:00 uur en zaterdag 7 jan: 15:00-18:00 uur.

Dit vind je misschien ook leuk...