4x een ommetje in Nijmegen

Heb je zin in een ommetje, een kleine wandeling door een wijk? Dat kan! Gemeente Nijmegen heeft meer dan 25 wandelingen door een wijk van 3 à 4 kilometer gemaakt. En wij tippen jou de vier leukste ommetjes door Nijmegen. Bekijk hier alle ommetjes.

Let op: je kunt een wandeling maken, maar houd een gepaste afstand tot elkaar (1,5 meter). 

1. Binnenstad

Wij houden natuurlijk van de binnenstad en daarom is dit tip 1! In dit ommetje ligt de nadruk op het groen in het centrum van Nijmegen. Je start deze route in de Marikenstraat bij de twee paardenkastanjes aan de Raadhuishof. Een bijzondere locatie met een bijzonder verhaal. Je loopt langs het Valkhofpark en Kronenburgerpark. De route eindigt bij de Mariënburggarage, waar de lifttorren voorzien is van een groene klimop.

Ommetje Binnenstad

2. Hartje oost

Deze wandeling gaat door het kloppende hart van Altrade, ook wel Nijmegen-Oost genoemd. Het is een sfeervolle wijk met leuke straten, gezellige kroegen en mooie gebouwen. Je loopt langs Maria Geboortekerk en het Julianapark. Een mooie tussenstop heeft dit ommetje zeker, want je komt langs Café Jos de meesterschenkerij van Nijmegen. 

Ommetje Oost

3. Hunnerberg

Een mooi ommetje over de stuwwal van Nijmegen-Oost. Je loopt met dit ommetje over een stuk historie, want de stuwwal is ontstaan toen dikke ijstongen zand, klei en steen voor zich uitschoven zo'n 150.000 jaar geleden. In dit ommetje heb je ook een heel mooi uitzichtpunt en kom je langs het geometrische kunstwerk van Yvonne Kracht. 

Ommetje Hunnerberg

4. Bottendaal

Je kent hem wel... de wijk Bottendaal. Een van de meest geliefde wijken om te wonen in Nijmegen en daarom mag een ommetje door deze wijk niet ontbreken. Je wandelt langs de St. Josefkerk, Speeltuin Het Kraaienest en de mooie muurschildering van graffitikunstenaar Jochem van der Weg. 

Ommetje Bottendaal

Dit vind je misschien ook leuk