Intocht

Sinterklaas is, ook dit jaar, onderweg naar Nijmegen

Ondanks de coronacrisis komt Sinterklaas dit jaar aan in Nijmegen. Het is dit jaar helaas niet mogelijk om de intocht in Nijmegen te bezoeken. In samenwerking met de lokale oproep RN7 is een passende oplossing bedacht. Deze oplossing heeft de vorm van een televisie-uitzending. De opnames hiervoor zijn momenteel in volle gang. Na de intocht neemt de Sint zijn intrek in Het Huis van Sinterklaas. Dit jaar ziet een ontmoeting met de goedheiligman er net even iets anders uit. Bij zijn verblijf in Nederland houdt hij zich namelijk netjes aan de regels van het RIVM.  

De televisie-uitzending belooft een waar spektakel te worden. Net zoals alle jaren gaan allerlei dingen mis tijdens de intocht. Komt het wel goed? De aankomst van Sinterklaas in Nijmegen wordt uitgezonden op zaterdag 14 november vanaf 13:00 uur.

Net als andere jaren is de Sint met zijn pieten te bezoeken in het Huis van Sinterklaas. Echter neemt hij dit jaar geen intrek in de Mariënburgkapel maar in de Sint Nicolaaskapel in het Valkhofpark. Gezien de leeftijd van Sinterklaas nemen hij en zijn pieten de coronamaatregelen uiterst serieus. Om die reden is het dan ook alleen mogelijk om de Sint te bezoeken na het plannen van een afspraak. Sinterklaas en zijn pieten kunnen slechts 1 gezin tegelijkertijd op afstand ontvangen. Een afspraak plannen kan t.z.t. via www.intonijmegen.com/sint.

Vanaf 14 november a.s. zijn er net als voorgaande jaren pietenboekjes te verkrijgen bij de lokale ondernemers in de binnenstad. Hierin staan leuke opdrachten zoals een letterzoekactie en een kleurplatenactie. Als alle opdrachten zijn volbracht zal Sinterklaas in het Huis van Sinterklaas zijn handtekening zetten!

Meer informatie over Sinterklaas in Nijmegen is te vinden op www.intonijmegen.com en over de intocht op de website www.sint-nijmegen.nl.

Dit vind je misschien ook leuk