Nijmegen in winsterse sferen

Er branden dit jaar meer lampjes dan ooit in de binnenstad van Nijmegen. Sinds 1 januari dragen alle ondernemers in de binnenstad bij aan het Binnenstadfonds. Dankzij dit Binnenstadfonds kan de winterversiering dit jaar grootser worden aangepakt en is de binnenstad deze winter extra sfeervol verlicht.

Nijmegen maakt zich op voor een winterse periode vol activiteiten in het prachtig verlichte centrum. Op diverse locaties is de feestverlichting vernieuwd of zelfs uitgebreid, waaronder de drie grote bomen op het Mariënburgplein zijn. Langs de Veerpoorttrappen is nieuwe verlichting aangelegd dit zorgt voor een mooie verbinding naar de tevens verlichte Waalkade. Op diverse plekken in de stad zijn kroonluchters geplaatst. Alles is uitgevoerd in duurzame energiezuinige LED-verlichting.

Op zondag 3 november is de kerstverlichting officieel ontstoken en daarnee is de winterperiode in Nijmegen officieel van start gaat. Er breekt weer een gezellige tijd aan met veel feestelijke acties en activiteiten. Sinterklaas en zijn Pieten bezoeken uiteraard ook dit jaar weer de binnenstad van Nijmegen. De Goedheiligman verblijft zelfs tot 5 december in het Huis van Sinterklaas. Hierna breken de Nijmeegse WinterWeken weer aan en is er tussen 14 december en 5 januari van alles te doen in het centrum.

Dit vind je misschien ook leuk